Cetățeni străini, răpiți în România de o grupare de mafioți asiatici. Unul dintre ostatici a reușit să scape sărind de la etaj

Miercuri, 14 Februarie 2024, ora 14:02
8475 citiri
Cetățeni străini, răpiți în România de o grupare de mafioți asiatici. Unul dintre ostatici a reușit să scape sărind de la etaj
Răpitorii au fost prinși în flagrant pe DN1, după o intervenție în forță a poliției FOTO Captură video

Doi cetățeni pakistanezi, stabiliți în România în zona Brașov, au fost reținuți, marți, 13 februarie, după o acțiune în forță a polițiștilor de la Operațiuni Speciale. Cei doi asiatici sunt acuzați că au răpit mai mulți cetățeni străini, iar pentru eliberarea acestora cereau răscumpărare sume mari de bani.

Persoanele răpite erau ținute sub amenințarea armelor într-un apartament situat la etajul patru al unui imobil din cartierul Uranus din Brașov. Una dintre victime, un cetățean bengalez, a reușit să fugă pe balcon, escaladând burlanul de scurgere. Răpitorii au fost prinși în flagrant, pe DN1, în zona Timișul de Jos.

Polițiștii din București și Brașov au fost alertați, marți 13 februarie, de unchiul unuia dintre tinerii răpiți. Bărbatul a cerut ajutor autorităților române, după ce a primit un telefon din partea răpitorilor care cereau 10.000 de euro pentru eliberarea unui ostatic

”La data de 13 februarie 2024, polițiștii Capitalei și ai Direcției Operațiuni Speciale, din cadrul I.G.P.R., au prins în flagrant doi bărbați, în vârstă de 24, respectiv 37 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și șantaj.

În fapt, la data de 12 februarie 2024, polițiști din cadrul Secției 24 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 20.35, prin sistem 112, de către un bărbat, cetățean străin, cu privire la o posibilă faptă de răpire a unei persoane.

Astfel, în urma audierilor efectuate, apelantul, un bărbat în vârstă de 26 de ani, a declarat că la data menționată, în jurul orei 20.30, o rudă a unui tânăr de cetățenie străină, i-a solicitat acestuia să anunțe autoritățile române că nepotul lui, despre care cunoștea că s-ar afla la muncă pe teritoriul țării noastre, ar fi fost răpit, iar în schimbul eliberării acestuia, i s-ar fi cerut 10.000 de euro”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În cauză, a fost audiat și unchiul bărbatului care ar fi fost răpit, acesta declarând că, în aceeași zi, în jurul orei 19.50, ar fi fost apelat video, prin intermediul unei aplicații online, de cetățeni străini, ce se aflau într-o încăpere împreună cu nepotul său, în vârstă de 28 de ani. În timp ce aceștia îl agresau fizic pe nepot, prin amenințări verbale, i-ar fi solicitat 10.000 de euro pentru a-l elibera, arată sursa citată.

Acesta a precizat că nu deține date cu privire la adresa unde s-ar afla victima și nici nu cunoaște unde locuia sau unde lucra aceasta.

Polițiștii au stabilit că persoana vătămată s-ar afla pe raza județului Brașov, fiind constituite mai multe echipe care s-au deplasat în județul respectiv.

Totodată, s-a ținut legătura cu unchiul victimei, aflat în străinătate, acesta fiind sunat în continuare de răpitorii, pentru a plăti răscumpărarea solicitată.

”Din activitățile investigativ-operative, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române s-a stabilit că bănuiții se deplasează cu un autoturism, iar in jurul orei 16.50, mașina a fost interceptată și oprită în trafic, pe raza județului Brașov. Astfel, polițiștii au imobilizat și legitimat persoanele aflate în interior”, se arată în comunicat.

Au fost identificați doi cetățeni străini, respectiv șoferul, un bărbat de 37 de ani și ocupantul din dreapta, un bărbat de 24 de ani, ambii fiind bănuiți de comiterea faptei.

De asemenea, pe bancheta din spate, au fost găsiți alți doi bărbați, un pakistanez și un indian, ambii fiind victime ale infracțiunii de lipsire de libertate și șantaj.

În urma cercetării criminalistice a autoturismului și a locuinței unde au fost ținuți bărbații răpiți, au fost găsite și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care pașapoarte ale unor cetățeni străini, o pungă în interiorul căreia se aflau droguri, un pistol având țeava opturată, mai multe telefoane și bani, în lei și valută.

Totodată, din cercetări, s-a mai stabilit că în dimineața de 13 februarie a.c., o a treia persoană lipsită de libertate (cetățean bengalez), ar fi escaladat geamul balconului, reușind să fugă, ajutându-se de burlanul de scurgere.

Toate persoanele au fost conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, față de cei doi bănuiți, șoferul și ocupantul din dreapta, urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun, potrivit poliției.

În activitățile specifice, au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale-IPJ Brașov și Serviciului de Investigații Criminale-Sector 5.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secţiei 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod illegal și șantaj.

Un bărbat din Suceava și-a răpit fosta iubită și a dus-o la o mănăstire pentru exorcizare. Cum a scăpat victima
Un bărbat din Suceava și-a răpit fosta iubită și a dus-o la o mănăstire pentru exorcizare. Cum a scăpat victima
Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Suceava, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce și-a sechestrat fosta iubită și a dus-o la o mănăstire pentru...
Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Manifestaţiile studenţeşti propalestiniene care au avut loc la New York, în noaptea de luni spre marţi, 23 aprilie, în faţa sediilor prestigioasei universităţi NYU, s-au încheiat cu peste...
#pakistanezi, #rapire, #brasov, #politie , #politie