UPDATE Papa Francisc a fost spitalizat de urgență la Roma. Precizările Vaticanului VIDEO

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 22:15
4895 citiri
UPDATE Papa Francisc a fost spitalizat de urgență la Roma. Precizările Vaticanului VIDEO
Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani FOTO Twitter

Papa Francisc a fost spitalizat miercuri, 29 martie, pentru verificări după ce a participat la o întâlnire programată la un spital din Roma, spun surse de la Vatican.

UPDATE 22:15 Vaticanul a transmis că Papa Francisc suferă de o infecţie respiratorie şi va rămâne spitalizat ”câteva zile”.

Potrivit jurnaliștilor de la Corriere della Sera, Le Figaro şi La Nacion, Suveranul Pontif a ajuns la spital cu ambulanţa, în urma unor ”probleme cardiace”, contrar anunţului Vaticanului.

Pe reţele de socializare circulă zvonuri cu privire la un infarct.

Papa Francisc, care se deplasează în scaun cu rotile din mai 2022, din cauza unor dureri cronice la genunchi, a fost spitalizat zece zile la Spitalul Gemelli în iulie 2021, când a fost supus unei operaţii grele la colon.

Știrea inițială:

Cei apropiați Pontifului, inclusiv cei de la securitate, vor rămâne peste noapte la Spitalul Gemelli, al doilea spital ca mărime din Italia, a declarat pentru BBC o persoană care are cunoștință directă despre această problemă.

Programul Papei Francisc a fost anulat pentru următoarele două zile, în timp ce controalele medicale continuă, a adăugat sursa.

În ianuarie, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a condus înmormântarea predecesorului său Papa Benedict al XVI-lea - care a fost primul papă care a demisionat din cauza unor probleme de sănătate.

Papa Francisc a indicat anterior că ar dori, de asemenea, să calce pe urmele lui Benedict în cazul în care sănătatea sa s-ar deteriora.

Quarterly Report - Editia 4

Papa Francisc, apel la oprirea războaielor: „O societate fără conflicte e moartă" VIDEO
Papa Francisc, apel la oprirea războaielor: „O societate fără conflicte e moartă" VIDEO
În contextul războaielor din Ucraina și din Palestina, Papa Francisc a luat atitudine. Suveranul pontif a vorbit despre soluționarea marilor conflicte din lume. Adresându-se la o adunare...
Alexander Zverev s-a calificat în finala de la Roma
Alexander Zverev s-a calificat în finala de la Roma
Jucătorul german de tenis Alexander Zverev s-a calificat vineri în finala turneului ATP 1000 Masters de la Roma, după ce a trecut în semifinale de Alejandro Tabilo. Alexander Zverev (27 de...
#Papa Francisc, #spitalizare, #urgenta, #Roma, #probleme sanatate , #Stiri Papa Francisc
Comentarii