4 lucruri de care să ții cont când alegi parfumul potrivit pentru ea

Advertorial
Luni, 28 Februarie 2022, ora 18:35
3877 citiri
4 lucruri de care să ții cont când alegi parfumul potrivit pentru ea
FOTO: pexels.com

Un parfum poate fi un cadoul ideal pe care să i-l oferi unei femei, mai ales dacă relația pe care o ai cu ea este una apropiată. În general, acest tip de dar este specific domnilor, care își încântă iubitele sau soțiile cu miresme dulci, florale sau orientale. Însă ea poate fi și mama, sora sau o foarte bună prietenă.

Cum alegi parfumul potrivit? Mai jos vei găsi un scurt ghid cu criteriile de luat în calcul înainte să pornești la cumpărături:

Vârsta

Vârsta este un element important în alegerea unui parfum potrivit pentru ea. Odată cu trecerea timpului, femeile devin mai sobre și își evidențiază mai bine feminitatea. Dacă femeia căreia vrei să-i oferi acest dar este la prima tinerețe, atunci un parfum dulce, cu note de vanilie și mosc, este ideal pentru ea. Mirosurile care duc cu gândul la prăjituri sunt preferatele persoanelor tinere. Pentru cele între 25 și 45 de ani esențele intense, sunt de cele mai multe ori cuceritoare. Pentru ele ia în calcul aromele orientale, de chihlimbar, scorțișoară sau piper roșu. Doamnele trecute de prima tinerețe vor aprecia eleganța unui parfum puternic, precum cel lemnos. Dar în general mirosurile de iasomie, trandafir, flori de portocal sau orhidee se regăsesc în parfumuri de zi pentru doamne de orice vârstă, în special pentru cele care se remarcă prin rafinament.

Stilul vestimentar preferat

Rafinamentul și eleganța versus stilul casual sau sport sunt de asemenea criterii de luat în calcul atunci când cauți parfumul pentru ea. Stilul ei vestimentar te va ghida în alegerea cadoului potrivit. Dacă jeanșii, tricourile și pantofii confortabili sunt articole majoritare în garderoba sa și obișnuiește să poarte astfel de ținute, atunci optează pentru arome fresh, florale, discrete. În cazul în care adoptă un stil office când merge la birou sau pur și simplu preferă tocurile, rochiile, fustele și accesoriile prețioase, atunci ei i s-ar potrivi mai degrabă un parfum dulce, intens.

Personalitatea ei

Parfumul pe care-l poartă o femeie îți poate sugera multe despre personalitatea ei. În cazul în care este activă, mereu pe drumuri sau cu activități permanente, atunci alege pentru ea un parfum cu note citrice, revigorante, care să-i ofere și mai multă energie. Pentru femeie seducătoare, carismatică, cu un aspect mereu impecabil în ceea ce privește ținuta, machiajul și coafura, optează pentru arome orientale, condimentate, precum piperul, lemnul de santal sau orhidee neagră. Iar pentru cea mereu veselă și plină de viață, parfumurile dulci n-au cum să dea greș.

Ce variantă de parfum să alegi?

Pe piață există mai multe variante de parfumuri, în funcție de concentrația lor. Le vei găsi în magazinele de specialitate, fie ele fizice sau online, sub denumirile de apă de toaletă (EDT), apă de parfum (EDP), sau parfum. Primele două sunt cele mai populare. Apa de toaletă conține în 4 și 8% esențe, în timp ce apa de parfum are între 8 și 15%. Cea de-a treia, parfumul, este cea mai concentrată variantă și persistă cel mai mult, având în compoziție până la 30% uleiuri esențiale. Din punct de vedere al prețului, EDT este cea mai puțin costisitoare. Parfumul este cel mai scump pentru că mirosul persistă cel mai mult, până la 8 ore, fără să fie nevoie de reîmprospătare.

Parfumul pentru ea trebuie ales ținând cont de preferințele sale în materie de stil vestimentar, dar și de personalitate sau de vârstă. Ține întotdeauna cont de gusturile pe care i le-ai identificat în timpul pe care l-ați petrecut împreună și, de ce nu, inspiră-te chiar din aromele parfumului pe care ai sesizat că-l folosește frecvent.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#parfumuri, #parfumuri de zi , #stiri life style