Alegeri parlamentare 2012: Fostul primar din Ploiesti se vrea senator ARD

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 17:24
2562 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Fostul primar din Ploiesti se vrea senator ARD

Fostul primar al municipiului Ploiesti Andrei Volosevici (PDL), care la scrutinul din 10 iunie a pierdut al doilea mandat la o diferenta de 1.600 de voturi, va candida sub sigla ARD intr-un colegiu uninominal de Senat care include cartiere din Ploiesti.

Mai exact, Volosevici va candida pentru un mandat de senator sub sigla ARD in colegiul uninominal 5 din judetul Prahova, colegiu reprezentat in Parlament de social-democratul Daniel Savu.

A pierdut Ploiestiul in favoarea unui pesedist

Volosevici a pierdut, la alegerile din 10 iunie, al doilea mandat de primar al Ploiestiului la o diferenta de aproximativ 1.600 de voturi de candidatul PSD Iulian Badescu. La acea data Volosevici a acuzat fraude si nereguli in procesele-verbale incheiate in jumatate dintre sectiile de votare din municipiu si a contestat alegerile, insa Biroul Electoral Judetean i-a respins contestatia intrucat membrii PDL din sectiile de votare unde Volosevici a semnalat nereguli nu au sesizat aceste nereguli inainte de a semna procesele-verbale.

Dupa alegerile din 10 iunie, Andrei Volosevici a renuntat si la functia de consilier municipal si la cea de consilier judetean pe care le-a obtinut in urma scrutinului. In plus, fostul primar, care era presedintele organizatiei municipale PDL Ploiesti, a renuntat la toate functiile de conducere din PDL, ramanand simplu membru al acestei formatiuni, spunand ca isi asuma astfel esecul de la alegeri.

Andrei Volosevici este de profesie avocat, iar mama sa este decanul Baroului Prahova.

Candidaturile PDL din Prahova

PDL Prahova, organizatie condusa de Roberta Anastase, nu a facut publica pana acum lista candidatilor la alegerile parlamentare.

Pana in prezent, din partea PDL si-au mai anuntat candidatura in judetul Prahova actualul deputat Mihai Apostolache, ales in 2008 sub sigla PSD, fostul director al Postei Romane Daniel Dumitru Neagoe, in timp ce deputatul PDL Florin Anghel, prim-vicepresedinte al PDL Prahova, a anuntat ca nu va mai candida, in schimb in colegiul pe care-l reprezinta el in Camera Deputatilor va candida din partea PDL fiul sau, Alexandru Anghel.

Surse din PDL Prahova sustin ca un alt candidat din partea democrat-liberalilor, pentru un post de senator, este managerul Spitalului Municipal Campina, chirurgul Matei Alexandru.

Presedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, nu a anuntat daca va mai candida la aceste alegeri parlamentare.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Andrei Volosevici primar Ploiesti, #Andrei Volosevici candidat PDL Senat , #alegeri parlamentare