Negocieri in ARD pe candidaturi: Tensiuni, sperante, "primiri cu bratele deschise"

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 18:26
3402 citiri
Negocieri in ARD pe candidaturi: Tensiuni, sperante, "primiri cu bratele deschise"

Negocierile in interiorul Aliantei Romania Dreapta pentru impartirea colegiilor intre PDL, PNTCD si Forta Civica sunt in plina desfasurare, din acest tabloul nelipsind si elemente de tensiune.

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a declarat ca sunt judete in care democrat-liberalii sunt reticenti in a le da partenerilor colegii, in timp ce in altele acestia sunt primiti cu "bratele deschise".

"E greu de dat o cifra precisa, procesul se desfasoara la nivel local. Exista judete in care disponibilitatea PDL e foarte mare - ii primesc cu bratele deschise pe partenerii nostri, altele in care disponibilitatea e mai slaba.

Cealalta coordonata e data de forta aliantei - exista judete in care organizatiile PNTCD si Forta Civica sunt practic inexistente. Al treilea element e marimea circumscriptiilor - unele au doar 3-4 mandate. Daca ai 4 mandate si le dai partenerilor 2, raportul e de 50-50. Nu avem un algoritm", a spus Preda pentru Ziare.com.

"Eu nu sunt conducere?"

Un element de tensiune in cadrul Aliantei Romania Dreapta il reprezinta candidaturile unor fosti democrat-liberali trecuti la Forta Civica, pe care liderii PDL nu vor sa le accepte.

Unul dintre cei trecuti la Forta Civica, secretarul general al formatiunii, Stefan Pirpiliu, s-a aratat convins ca va candida totusi pe listele Aliantei Romania Dreapta, in ciuda opozitiei PDL.

"Suntem in perioada in care ne depunem candidaturile in partide, apoi sunt transmise la comisia centrala, daca sunt nelamuriri, am sa fiu solicitat. Au fost pareri izolate (referitoare la candidatura sa -n.red) ", a spus deputatul pentru Ziare.com.

Intrebat ce parere are despre faptul ca aceste pareri "izolate" apartin conducerii PDL, Pirpiliu a raspuns: "Eu nu reprezint si eu conducerea unui partid?"

El spune ca procesul de selectare a candidatilor Aliantei Romania Dreapta a fost facut invers fata de cum ar fi trebuit.

"Ne depunem candidaturile, apoi urmeaza negocierile pe zonele pe care le va acoperi fiecare partid. Pe 10-15 octombrie se ia in discutie fiecare candidatura (...) am inceput invers, ar fi trebuit intai sa vina cu cei mai potriviti oameni. Firesc ar fi sa le adunam, unde sunt dubii, sa mergem sa le analizam", a mai declarat deputatul de Bucuresti.

"Vrem colegii eligibile"

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, spune ca partidul sau negociaza nu pentru un numar cat mai mare de candidaturi, ci pentru un numar cat mai mare de colegii eligible.

"Nu numarul e important, ci calitatea candidaturilor. Negocierea pe eligibilitatea colegiilor e chestiunea cea mai importanta. Urmeaza sa facem negocieri punctuale

Targetul PNTCD e sa aiba grup parlamentar la Camera Deputatilor si reprezentare in Senat", a declarat Pavelescu pentru Ziare.com.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca aliatii partidului sau din cadrul Aliantei Romania Dreapta vor primi aproximativ 60 de locuri pe listele de candidaturi.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#alegeri parlamentare candidati PDL, #negocieri alianta PDL candidaturi, #candidaturi ARD Forta Civica PNTCD , #alegeri parlamentare