PD-L va cere suspendarea alegerilor in colegiul in care a murit un candidat

Sambata, 01 Noiembrie 2008, ora 22:27
1228 citiri
PD-L va cere suspendarea alegerilor in colegiul in care a murit un candidat

PD-L Botosani intentioneaza sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la legea alegerilor parlamentare, care nu permite inlocuirea unui candidat decedat.

Democratii au mai anuntat ca vor cere suspendarea alegerilor in colegiul in care era inscris candidatul PD-L care a murit saptamana trecuta.

Democrat liberalii botosaneni au afirmat ca, din punctul lor de vedere, ordonanta data de Guvern referitoare la modificarea legii de organizare a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat este profund neconstitutionala si ingradeste dreptul de a alege si a fi ales.

Nemultumirea vine dupa ce democrat liberalii au depus o solicitare de inlocuire a candidaturii lui Paul Ionescu cu cea a lui Radu Turcanu, director la Finante, cererea fiind respinsa de Biroul Electoral Judetean Botosani, transmite corespondentul NewsIn.

Conform art.31 aliniat 5 din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, in cazul decesului unui candidat dupa data limita de depunere a candidaturilor, competitorii electorali nu mai au posibilitatea inlocuirii acestuia.

"Legea ingradeste dreptul membrilor de partid, dar si al cetatenilor care sunt decisi sa aleaga un candidat PD-L la aceste alegeri. Ingradeste dreptul nostru ca organizatie politica. Avem in fiecare zi solicitari din partea membrilor de partid, a simpatizantilor din Colegiul 5 care doresc sa isi schimbe resedinta in celalalt Colegiu, tocmai pentru a-si exprima votul pentru PD-L.

Cu siguranta lucrurile nu vor ramane asa. Vom ataca acest act profund nelegal emis de un Guvern nelegitim", a declarat Dan Humelnicu, candidat la Colegiul 3 Botosani pentru Senat.

"Vom ataca legea la Curtea Constitutionala si Ordonanta de Guvern in contencios. Vom solicita in ultima instanta suspendarea alegerilor pe Colegiul numarul 5 Botosani pana cand Justitia va delibera si va hotari ce este corect si ce nu.

Pentru ca este clar ca trebuie sa pornim cu sanse si drepturi egale in aceste alegeri", a subliniat la randul sau, liderul PD-L Botosani, Catalin Flutur

In plus, liderul pedelist botosanean, primarul Catalin Flutur, cere demisia sefului Serviciului Judetean de Ambulanta, Nicusor Curteanu, directorului Autoritatii de Sanatate Publica Botosani, Gabriel Oprisanu si ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pe care ii considera vinovati de faptul ca sistemul sanitar din Botosani nu ar functiona cum ar trebui.

Asta dupa ce, duminica trecuta, candidatul PD-L pentru Colegiul 5 Botosani, omul de afaceri bucurestean Paul Ionescu a murit in urma unui atac de cord in camera pensiunii unde era cazat, iar, potrivit democrat liberalilor, ambulanta a ajuns cu intarziere.

"Candidatul nostru a platit cu viata pentru a scoate la iveala faptul ca sistemul sanitar din Botosani omoara oameni. O ambulanta echipata necorespunzator si fara medic la bord a avut nevoie de o jumatate de ora pentru a strabate o distanta de nici doi kilometri.

A fost nevoie de sase apeluri telefonice de urgenta date la Ambulanta, dintre care patru date de mine, care ma aflam la fata locului", a declarat primarul Flutur.

PNL a depus un proiect care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru femei, în funcţie de numărul copiilor pe care i-au născut
PNL a depus un proiect care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru femei, în funcţie de numărul copiilor pe care i-au născut
Liberalii au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii. Iniţiativa legislativă prevede că femeile vor putea...
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Parlamentul European a adoptat o lege prin care încurajează consumatorii să prelungească viața produselor uzate, în loc să le înlocuiască. Conform observatorulph.ro, noile norme îi...
#PDL Botosani, #contestare, #lege, #candidat, #decedat, #Paul Ionescu , #alegeri parlamentare