O pensionară din Rusia a fost condamnată la 2 ani și 10 luni de închisoare pentru că a atacat patru polițiști cu un pix

Joi, 31 August 2023, ora 13:15
2529 citiri
O pensionară din Rusia a fost condamnată la 2 ani și 10 luni de închisoare pentru că a atacat patru polițiști cu un pix
Natalia Filonova, în vârstă de 61 de ani FOTO Telegram

Tribunalul din Ulan-Ude, regiunea Buriația din Federația Rusă, a condamnat-o pe Natalia Filonova, în vârstă de 61 de ani, la doi ani și zece luni într-o colonie penală, în urma unui atac asupra a patru ofițeri de poliție, după un miting împotriva războiului din Ucraina ce a avut loc în septembrie 2022.

Informația apare în publicația „Oamenii din Baikal”.

Ținând cont de timpul petrecut de pensionară în arest la domiciliu și într-un centru de arest preventiv, termenul a fost redus la un an și cinci luni.

Victimele au fost patru polițiști Andrei Laptev, Artur Simbelov, Serghei Romanov și Aiur Danzanov, care au fost prezenți la proces.

Poliția a susținut că Filonova i-a bătut, i-a zgâriat, l-a lovit pe unul dintre ei cu un pix în față (acest lucru a fost considerat „un act periculos pentru viața și sănătatea unui oficial de securitate”) și altuia i-a rupt un deget.

Dosarul pensionarei a fost deschis în septembrie 2022, pe 17 noiembrie, ea fiind trimisă la un centru de arest preventiv pentru încălcarea regulilor arestului la domiciliu. În semn de protest, ea a intrat în greva foamei.

Procuratura a cerut trei ani de închisoare pentru pensionara de 61 de ani.

Natalia Filonova a fost jurnalistă și a acoperit protestele din Rusia. Ea își crește singură fiul adoptiv, în vârstă de 15 ani cu handicap. În decembrie anul trecut, după arestarea ei, autoritățile au scos cu forța adolescentul din casa lui Filonova, iar în martie l-au trimis la un orfelinat.

În februarie 2021, Filonova a fost acuzată că a încălcat în mod repetat regulile pentru organizarea unui miting și a fost amendată cu 250.000 de ruble, amendă care a fost ulterior anulată. Cu toate acestea, Filonova a fost amendată cu 500.000 de ruble (aproape 5.000 de euro) sub acuzația de nesupunere în fața unui ofițer de poliție la același miting. În aprilie 2022, activista a fost din nou amendat cu 150.000 de ruble pentru participarea la un miting în sprijinul prizonierilor politici.

În aceeași lună, femeia s-a urcat într-un autobuz, a văzut litera Z lipită la intrare, devenită un simbol al agresiunii ruse în Ucraina, și i-a cerut șoferului să o scoată. Șoferul a sunat la poliție. Instanța a amendat activista cu 35.000 de ruble pentru cerere adresată șoferului.

În mai, o instanță a arestat-o ​​timp de cinci zile sub acuzația de huliganism și a fost, de asemenea, amendată cu 1.000 de ruble.

Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Perspectiva ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie dotate cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune i-a speriat pe propagandiștii de la Kremlin. Una dintre cele mai importante...
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragedă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragedă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
#pensionara, #Rusia, #condamnare, #inchisoare, #atac, #politisti, #pix, #miting, #razboi Ucraina , #Rusia