Tv Ziare.com Pe holurile de la Bruxelles se vorbeste cu ingrijorare de Romania

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 21:46
3715 citiri
Tv Ziare.com Pe holurile de la Bruxelles se vorbeste cu ingrijorare de Romania

"Daca statul ar oferi niste facilitati companiilor private care angajeaza someri ar scapa de niste cheltuieli. Adica ar putea sa ii scuteasca de plata asigurarilor sociale si chiar daca un an si ceva nu le-ar mai incasa, ar scapa de a cheltui bani cu ajutorul de somaj.

In plus, acea persoana va castiga bani si va ajuta economia prin consum", sunt masurile alternative pe care le-a propus europarlamentarul PNL, Cristian Busoi, in schimbul celor de austeritate, intr-o emisiune sustinuta, miercuri, la televiziunea Ziare.com.

"Daca ar oferi facilitati celor din mediul privat ca sa angajeze someri, statul nu ar mai cheltui bani cu ei si, in plus, nu ar mai fi o povara. Multe tari ale UE au luat masuri de austeritate, au redus bugetul de cheltuieli, multe investitii au fost amanate. Insa la noi nu a fost asa. Am auzit ca exista cazuri de prefecti, deputati care sunt abonati la multe contracte din banii publici si in mod evident daca guvernul ar fi vrut sa inceapa de undeva, trebuia sa inceapa de aici", a mai spus acesta.

Daca vrei sa stii ce parere are Bruxelles-ul de masurile de austeritate impuse de Guvernul Boc intra AICI

Cristian Busoi, membru in Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor din Parlamentul European, a mai spus ca nu trebuia sa se aplice masurile de reducere a salariilor si pensiilor, cu 25 si respectiv 15%, ci trebuia lucrat mai mult la combaterea evaziunii fiscale.

"Cand vorbim de evaziune fiscala, adica de contrabanda cu tigari sau alcool, nu trebuie sa ne gandim la multe strategii care sa fie greu de aplicat. Cred ca tine mai mult de vointa unor oameni care sa nu mai lase sa intre in Romania tiruri cu tigari sau alcool netimbrate.

Si daca vorbim si de masuri foarte clare unde se putea aplica un punctaj in mod clar referitor la fondurile UE, unde Guvernului i-a luat un an sa se pronunte, nu au cum sa vina banii mai repede. Mai vorbim si de reducerea administratiei din Romania pentru ca nu suntem o tara care trebuie sa fie incarcata din punct de vedere administrative. Eu cred ca zece ministere sunt suficiente", a mai mentionat europarlamentarul liberal.

Masurile actuale nu vor rezolva criza

Cristian Busoi apreciaza ca situatia Romaniei este una foarte grea, iar masurile actuale, in mod evident, nu vor rezolva criza si nu vor incuraja mediul economic. Mai mult chiar, europarlamentarul PNL crede ca in cazul in care Guvernul Boc va cadea in urma votului motiunii de cenzura, tara noastra va pierde puncte de imagine la Bruxelles.

"Cu siguranta vom pierde puncte la Bruxelles asa cum s-a intamplat si cu Grecia, chiar daca spunem ca nu suntem in aceeasi situatie. Insa la ei nu s-au redus ci doar s-au inghetat. De la Bruxelles nu se pot impune decizi, se pot da doar recomandari sau se fac propuneri. Nu e o discutie despre o tara in sine, dar in afara plenului se poarta multe discutii.

Romania a ajuns una dintre tarile care provoaca o mare ingrijorare si incepe sa fie adusa tot mai des in discutie. Sunt tari care au probleme, dar sunt si tari care s-au redresat deja. Romania este unul din cazurile dramatice si trebuie sa ne uitam mai mult in ograda proprie. Ce se intampla pe plan international, in mod evident ca ne influenteaza, dar asta nu inseamna ca dam vina doar pe asta", a mai mentionat Busoi.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Cristian Busoi europarlamentar PNL, #ingrijorare Bruxelles Romania, #Cristian Busoi Tv Ziarecom , #europarlamentari PNL