Ambasada SUA: "La multi ani" femeilor din Romania de 8 Martie!

Vineri, 08 Martie 2013, ora 07:55
2466 citiri
Ambasada SUA: "La multi ani" femeilor din Romania de 8 Martie!

Insarcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, le transmite romancelor "La multi ani" cu ocazia zilei de 8 martie. Duane Butcher aminteste contributia femeilor la transformarea Romaniei si arata ca mai sunt multe de facut pentru ca femeile sa-si valorifice intregul potential social si economic

Intr-o interventie publicata pe pagina de Facebook a ambasadei, Duane Butcher incepe amintind ca Ziua internationala a femeii "este rezultatul miscarilor muncitoresti de la inceputul secolului XX, cand femeile au pledat pentru obtinerea dreptului de vot si de a detine functii si au luptat impotriva discriminarii la locul de munca".

"De atunci pana in prezent s-au facut mari progrese, atat in Romania, cat si in SUA. In aceasta zi, recunoastem realizarile obtinute si meritele femeilor curajoase care au schimbat lucrurile in tarile, comunitatile si familiile lor", continua textul.

Duane Butcher povesteste ca a "avut onoarea de a veni la post in Romania de doua ori. Prima oara am venit la Bucuresti in 2000. Intorcandu-ma un deceniu mai tarziu, in 2011, cu o perspectiva proaspata, am observat imediat schimbarile care au avut loc aici. Fara a micsora importanta crizei economice care afecteaza economia mondiala, va pot spune ca Romania a facut progrese simtitoare de la inceputul secolului XXI. Este important sa ne amintim cat de mult s-au schimbat lucrurile de la Revolutie pana in prezent si mai ales in ultimii zece ani (...) Femeile au jucat un rol incontestabil in transformarea tarii intr-una mai vibranta, intr-o perioada de timp relativ scurta".

"Prin activitatea mea de la Ambasada SUA am privilegiul de a lucra cu femei care detin posturi de conducere in domeniul in care lucreaza: guvern, mari corporatii si ONG-uri. In calatoriile mele si in viata de zi cu zi in Romania, interactionez cu femei care conduc increzatoare scoli, spitale ori mici companii de toate tipurile. Este usor de observat ca o crestere a puterii economice a femeilor conduce la succes. Acest lucru este cu siguranta valabil in Romania, unde, conform Institutului Roman de Statistica, exista peste 500.000 de femei antreprenor, fie ele patroane sau liber profesioniste", continua insarcinatul cu afaceri am ambasadei SUA in Romania.

"In Romania, femeile s-au aflat in linia intai a eforturilor de a imbunatati vietile oamenilor si de a scoate la lumina adevaratul potential al tarii, militand pentru reforma judiciara, imbunatatirea mediului de afaceri si a sistemului medical, pentru o Romanie mai curata, ale carei frumoase peisaje sa nu fie distruse de taierile ilegale de paduri.

O astfel de initiativa este campania sociala "Let's Do It, Romania!" al carei scop a fost curatarea Romaniei de gunoaie. Folosind mijloacele de comunicare sociala, doua tinere femei au mobilizat 500.000 de voluntari din intreaga tara, care si-au petrecut o zi adunand gunoaie. A fost cel mai mare numar de voluntari mobilizat in oricare dintre cele 18 tari participante la miscarea internationala de ecologizare din 2012. Ele le-au dovedit scepticilor ca s-au inselat, aratandu-le ce pot realiza femeile hotarate", scrie Duane Butcher.

Reprezentantul SUA la Bucuresti arata insa ca "mai sunt multe lucruri de facut pentru ca femeile sa-si valorifice intregul potential social si economic. De aceea, sporirea oportunitatilor economice aflate la dispozitia femeilor este un scop al politicii interne si externe a SUA".

In Romania, Ambasada SUA isi va indeplini aceasta misiune sponsorizand organizarea unui eveniment pentru femeile antreprenor, la inceputul lunii viitoare. "Colegii mei din cadrul departamentelor economic, comercial si de diplomatie publica lucreaza impreuna cu partenerii romani la organizarea acestui eveniment care va aduce laolalta studente care urmeaza programe de administrare a afacerilor si femei care isi doresc sa inceapa o afacere sau au deja una, pentru a le permite sa se cunoasca, sa impartaseasca din experienta lor si sa afle despre initiativele guvernamentale menite sa incurajeze antreprenoriatul".

"Speram ca acest eveniment va fi o sursa de inspiratie pentru femeile antreprenor, va consolida relatiile deja puternice dintre tarile noastre si le va omagia pe femeile lider din trecut datorita carora exista sarbatoarea de astazi", incheie Duane Butcher.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#ambasada SUA 8 martie, #mesaj ambasada SUA 8 martie, #ziua femeii , #ambasador
Comentarii
Poza Ariana din Carpati
Ariana din Carpati
rank 5
Poza Ariana din Carpati
Ariana din Carpati
rank 5