Dragnea nu renunta la referendum si contesta decizia CCR

Joi, 27 Iunie 2013, ora 16:52
1918 citiri
Dragnea nu renunta la referendum si contesta decizia CCR
Foto: Ziare.com

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Galati, ca in pofida deciziei Curtii Constitutionale de a se aplica referendumul cu prag electoral de 30% peste un an, nu renunta la ideea de a organiza referendumul pentru modificarea Constitutiei in aceasta toamna.

Dragnea a explicat ca nu intelege cum o lege constitutionala poate fi aplicata cu intarziere, dar a spus ca nu va renunta niciodata la proiectul regionalizarii.

"Dupa decizia de ieri a Curtii Constitutionale, ma rog timpul este foarte scurt, imi este foarte greu sa inteleg cum o lege constitutionala este constitutionala dar nu de azi, de maine. Imi este foarte greu sa inteleg, dar, ma rog, pana la urma ne supunem. Despre regionalizare vreau sa va spun ca nu renuntam la acest proiect major sub nicio forma. Eu personal nu am renuntat niciodata la vreun proiect. Ca regiunile se vor face astazi sau cu o intarziere de doua sau trei zile are mai putina importanta, desi are importanta pentru ca Romania poate sa piarda cateva luni de dezvoltare, dar regiunile oricum se vor realiza", a precizat Dragnea.

"In schimb, am si varianta de rezerva in care sa o facem in doua etape. In prima etapa nefiind nevoie de prezenta in Constitutie a notiunii de regiune in asa fel incat chiar si atunci cand vor fi realizate regiunile sa nu fie afectat exercitiul financiar european 2014-2020. Pe de alta parte, eu nu sunt dispus sa spun astazi ca noi renuntam total la ideea de a organiza referendum la modificarea Constitutiei in acest an. Dupa decizia Curtii de ieri este prea devreme sa ne pronuntam, dar eu va spun ca eu nu cred ca trebuie sa renuntam imediat la ideea de a organiza referendum pentru modificarea Constitutiei in aceasta toamna", a completat acesta.

Vicepremierul nu a exclus posibilitatea ca referendumul sa se faca in mai multe zile. "Mai multe zile la referendum nu pot fi neconstitutionale pentru ca este o decizie a Curtii de anul trecut care a spus ca referendumul poate fi organizat in mai multe zile. Deci, eu cred ca modificarile la Constitutie si regionalizarea reprezinta doua proiecte de tara uriase si trebuie sa identificam toate posibilitatile legale si toate mecanismele administrative legale care pot fi utilizate pentru ca in toamna sa putem modifica Constitutia. Nu va pot spune acum exact cum, dar eu nu renunt la idee, nici la prima, nici la a doua", a adaugat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea, alaturi de ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, participa, joi, la Galati, la o dezbatere publica privind procesul de regionalizare - descentralizare.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca este constitutionala modificarea Legii de organizare si desfasurare a referendumului prin care a fost scazut pragul de prezenta daca nu se aplica un an de la data intrarii in vigoare. Decizia CCR este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Romaniei.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Liviu Dragnea referendum Constitutie, #Liviu Dragnea Constitutie, #Liviu Dragnea modificare Constitutie, #referendum modificare Constitutie , #constitutie