Noile Coduri fiscale, pe ultima suta de metri: Guvernul are toate avizele - cand ajung in Parlament (Video)

Luni, 23 Martie 2015, ora 16:20
2189 citiri
Noile Coduri fiscale, pe ultima suta de metri: Guvernul are toate avizele - cand ajung in Parlament (Video)
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul s-a reunit, luni, pentru a discuta proiectul noului Cod Fiscal si pe cel al Codului de Procedura Fiscala, ministrii constatand la final ca au fost emise toate avizele necesare, astfel ca documentele pot fi aprobate miercuri.

Premierul Victor Ponta a anuntat anterior ca proiectul Codului Fiscal va fi rediscutat in Guvern luni, urmand sa fie aprobat miercuri, impreuna cu cel al Codului de Procedura Fiscala, si transmis Parlamentului spre dezbatere.

Seful Guvernului a explicat atunci ca tine foarte mult ca toate procedurile sa fie indeplinite intocmai pentru ca nimeni sa nu aiba ceva de criticat.

"Luni ne vedem aici cu cei care nu au avizat, cei care au avizat pot sa-si vada de treaba. Astfel incat miercuri sa aprobam in sedinta de guvern. Toate procedurile vor fi impecabile, sa nu ne critice nimeni pe procedura", le-a transmis Ponta ministrilor intr-o sedinta extraordionara joia trecuta.

El a precizat ca cele doua proiecte vor fi aprobate si transmise Parlamentului pe 25 martie, cu solicitarea catre Senat pentru dezbatere in regim de urgenta imediat dupa Paste, astfel incat documentele sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor pana la finele lunii aprilie.

Ponta spera ca noile coduri fiscale sa fie adoptate miercuri

Luni, premierul Victor Ponta, la iesirea de la sedinta de guvern, si-a exprimat speranta ca noile coduri fiscale vor fi aprobate miercuri.

Predoiu reincepe meciul cu Ponta: Rateaza decolarea si vrea sa sarim de pe Guvern cu Codul Fiscal in brate

"Sunt gata cele doua forme finale, aici vorbesc din prisma Guvernului, pentru ca sigur ca vor fi dezbatute in Parlament. Am lucrat cu partenerii care reprezinta mediul de afaceri si maine (marti - n.red.) vom avea o noua intalnire, ca miercuri sa putem trimite in Parlament. Senatul e prima Camera sesizata si are practic la dispozitie toata luna aprilie sa le dezbata in comisii si apoi in plen, iar apoi in mai-iunie sa ajunga la Camera Deputatilor si apoi la sfarsitul sesiunii sa poata sa plece la promulgare la presedinte.

Daca calendarul se respecta, vom avea cele doua coduri esentiale adoptate si cele 6 luni pana la intrarea in vigoarea ca toata lumea sa se familiarizeze, iar la 1 ianuarie 2016 sa intram cu o directie clara si apoi sa mentinem cresterea economica de peste 3% si sa imbunatatim crearea de locuri de munca. E munca multa, sunt multe detalii, minstele si-au facut treaba si au dat avizele", a spus Ponta, la iesirea de la sedinta de guvern.

De asemenea, el a adaugat faptul ca adoptarea noilor coduri fiscale reprezinta un moment important pentru viitor si ca acest lucru trebuie facut in 2015, deoarece exista conditiile economice favorabile, iar 2016 va fi un an electoral.

Codul fiscal de la Valcov cel urmarit penal la "kamikaze" Ponta

Cel insarcinat cu finalizarea prevederilor din Codul fiscal si Codul de procedura fiscala a fost ministrul de Finante Darius Valcov, pe care Ponta a insistat sa-l tina la Finante chiar si dupa ce Valcov si-a dat demisia dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa

Ponta a spus ca Valcov este o pierdere pentru guvern, pentru ca a avut o contributie majora la cele doua coduri, si ca acum va trebui sa gaseasca "un kamikaze" sa preia portofoliul Finantelor.

Dupa ce DNA a cerut Parlamentului incuviintarea arestarii pentru Darius Valcov, Ponta a fost nevoit sa renunte la ministru si s-a "sacrificat" el drept kamikaze la Finante.

Cand va fi numit un nou ministru de Finante

Luni, Ponta a precizat ca e posibil ca pana miercuri sa aiba un nume pentru portofoliul de la Finante, pe care il va prezenta presedintelui Klaus Iohannis daca noile coduri fiscale vor fi aprobate in acea zi de Guvern.

"Voi discuta intai cu Iohannis, care are atributia de a numit noul ministru, nu vreau sa afle din presa si apoi cu colegii din PSD si coalitie, iar dupa va vom instiinta. Daca terminam codul fiscal pana miercuri, apoi ne vom ocupa si de persoana minsistrului", a spus Ponta.

C.P.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Guvern avize Coduri Fiscale, #Guvern Coduri Fiscale aprobate , #guvern