Guvernul ii da replica lui Ponta privind legea despre camatarie

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 21:32
1999 citiri
Guvernul ii da replica lui Ponta privind legea despre camatarie
Foto: Arhiva

Guvernul Romaniei a sustinut si sustine forma finala a proiectului de lege privind activitatea de camatarie, rezultat in urma discutiilor din Comisia Juridica si adoptat de plenul Camerei Deputatilor, informeaza un comunicat de presa al Executivului.

Executivul a sustinut acest proiect prin intermediul secretarului de stat in Ministerul Justitiei Lidia Barac, dupa amendarea acestuia in Comisia Juridica si dupa preluarea observatiilor din punctul de vedere transmis initial de Guvern, mai spune sursa citata.

"La Camera Deputatilor, Comisia Juridica a elaborat un raport favorabil, cu amendamente, adoptat de plenul Camerei Deputatilor in data de 18.10.2011. De altfel, in Sedinta Camerei Deputatilor din 12.10.2011, la dezbaterea pe articole a proiectului, secretarul Comisiei juridice a Camerei, deputatul Gabriel Andronache a afirmat ca 'in cursul dezbaterilor din comisie, Guvernul si-a schimbat punctul de vedere, pentru ca initiativa a fost armonizata cu prevederile din noul Cod penal'. La acea dezbatere a fost prezent si secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Lidia Barac", precizeaza Guvernul.

Totodata, se aminteste ca "dupa cum se poate observa din stenograma sedintei Camerei Deputatilor din data de 12.10.2011, deputatul Aurel Vladoiu a afirmat ca si Grupul parlamentar al PSD sustine aceasta initiativa legislativa iar "la votul final, dupa cum se cunoaste, deputatii din grupul PSD au votat impotriva adoptarii acestei propuneri legislative".

"Precizam faptul ca, pe parcursul etapelor procedurale legislative parlamentare, nu s-a solicitat un punct de vedere scris al Guvernului asupra amendamentelor propuse de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Legea adoptata de Camera Deputatilor are caracter tranzitoriu, ea producand efecte pana la intrarea in vigoare a Legii nr 286-2009, privind Codul penal", subliniaza Guvernul.

Liderul PSD Victor Ponta i-a adresat o scrisoare lui Emil Boc prin care il intreaba cum a fost posibil ca deputatii PDL sa initieze si sa voteze legea camatoriei cu care Guvernul nu a fost de acord si il intreaba care au fost motivele pentru care Executivul a emis un punct de vedere negativ.

El ii mai spune lui Boc ca este "tentat" sa creada ca gestul PDL "nu este decat o diversiune bine pusa la punct, cu miza de a oferi camatarilor o sansa de a se proteja impotriva legii."

"Astept un raspuns din partea dvs, considerand ca absenta acestuia reprezinta o solidarizare cu demersul superficial si periculos pe care conducerea Camerei Deputatilor il initiaza chiar in prezent", mai scrie liderul PSD.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#legea camatariei, #Guvern lege camatarie, #Guvern Ponta lege camatarie , #guvern