Pastile pentru fraieri (Opinii)

Duminica, 12 Mai 2013, ora 19:49
6116 citiri
Pastile pentru fraieri (Opinii)

Ma fascineaza modul in care comunica Guvernul lui Victor Ponta. In care abate atentia presei si a opiniei publice. Daca Guvernul Boc era asa de bun la capitolul asta, vorbeam despre al nu stiu catelea guvern condus de cel reintors la meseria de edil.

Ca sa dau un exemplu simplu, am vazut ca Ponta a descoperit, dupa un an de guvernare, ca exista "salarii nesimtite" la stat. Buna dimineata! In aceeasi zi, controversatul Rusanu punea mana pe Autoritatea de Supraveghere Financiara si la fel de controversatul Diaconu, pe ANAF, pe langa o multime de alte stiri de acelasi gen.

Tactica asta e una dintre cele mai interesante - aglomerezi multe stiri - controversate si necontroversate - intr-o singura zi, presa nu se poate concentra pe toate. Daca nu reusesti, bagi mereu mici evenimente care sa te puna intr-o lumina buna, ca niste teme interesante, pe care toata lumea le va tine minte, dar pe care nimeni nu le va vedea aplicate, cum ar fi confiscarea masinilor.

Reteta mai include chestii care dau bine, precum cresterea ajutoarelor sociale, prilej pentru postul-admirator de PSD Romania TV sa titreze mare, cu galben "Ponta da bani saracilor".

Si sa nu uitam ceva - rapoarte constante ale Corpului de Control care mai descopera, ca prin minune, ce jafuri s-au mai facut in guvernarile precedente.

Este acelasi tip de strategie pe care Traian Basescu l-a aplicat si probabil il mai aplica, in alta forma. Ce-i drept, atat timp cat statea bine in sondaje si nu avea pe toata lumea impotriva, ii mergea de minune.

Dincolo de asta, adevarul e unul singur: nimic esential, structural nu s-a schimbat in Romania din momentul in care USL a preluat puterea. Sigur, schimbari au fost, unele in rau, altele in bine.

In schimb, nu au fost atacate sau rezolvate problemele extrem de importante, cele care imbolnavesc societatea. Drenajul de bani publici, o constanta a politicii romanesti. Practic, aproape toate contractele date de stat se dau clientilor politici, ceea ce nu doar ca omoara un principiu important al economiei de piata, concurenta, ci si ne costa sume uriase.

Politizarea, care e egal incompetenta si coruptie, e la fel cum a fost si inainte. Tot secretare, fideli si oameni care cotizeaza "gras" sunt pusi pe functii. Primarii sunt tot dependenti de Guvern.

Desi ni s-au promis manageri privati la companiile de stat, ca sa nu se mai fure, am avut o mare farsa. L-as aminti aici pe noul manager privat pus la Complexul Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel. Atat de privat si apolitic este el incat era vicepresedinte PSD Gorj (in judetul lui Ponta) si mai fusese director acolo, numit pe linie de partid. Culmea, a fost ales de o firma de recrutare.

Asa incat privesc sceptic "stirile" pe care le produce Guvernul. 90% dintre ele sunt pastile pentru fraieri.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Victor Ponta strategii comunicare, #Guvern strategii comunicare , #guvern