Premierul Ciolos are o mare problema...

Autor: Diana Tusa - deputat
Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 12:14
13538 citiri

Premierul Ciolos a reusit sa-i surprinda pe romani. Pozitiv! Cum surprizele placute sunt foarte rare, ele devin o adevarata performanta atunci cand este vorba de guvernare.

Astfel, premierul Ciolos a inceput "marea" debirocratizare prin eliminarea copiilor legalizate pentru diverse documente, transmiterea cazierului judiciar intre institutii, posibilitatea trimiterii prin e-mail a copiei dupa BI/CI sau plata prin card la ghiseele ANAF sau la Trezorerie.

A anuntat masuri menite sa accelereze lucrarile de cadastrare, inregistrarea terenurilor in general si a terenurilor agricole in special, o decizie politica mult asteptata in statul romanesc.

A decis ca acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei, de care beneficiaza familiile cu venituri reduse care au copii in intretinere, sa nu mai fie conditionata de plata impozitelor si taxelor locale pentru bunurile din proprietate. Sunt doar cateva dintre masurile bune anuntate marti.

Marea problema a premierului Ciolos este aceea ca nu este singur la Guvern. Domnia sa are si ministri. Iar multi dintre acestia simt nevoia sa se faca remarcati parca printr-un concurs de debitat enormitati.

Toate masurile, bune pentru romani, anuntate marti de premierul Ciolos, au fost date uitarii pentru ca unul dintre ministrii sai a decis sa participe - tot marti! - la concursul de care vorbeam mai sus, cel de debitat enormitati...

Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, s-a trezit decretand ca marea hiba a sistemului educational romanesc este tocmai... gratuitatea acestuia: "Mentalitatea comunista a fost asa: sa primesc gratis educatie. (...) Pentru foarte multi parinti, daca ar simti ca in fiecare luna dau ceva, o suma, ar constientiza ca nimic nu e gratis."

Cu tot respectul... fata de functia pe care o ocupa..., domnul ministru Bostan habar nu are despre ce vorbeste! Invatamantul de stat este gratuit doar la nivel declarativ, realitatea, cunoscuta de altfel de catre toti parintii, este cu totul alta (poate AFLA si domnul ministru cum arata niste chitante de "educatie gratis" la o gradinita de stat din Bucuresti!).

Trecem si peste faptul ca declaratiile domniei sale se bat cap in cap cu cele ale presedintelui in fata caruia a depus juramantul. Chiar la inceputul acestui an, Klaus Iohannis a decretat ca tocmai starea precara si lipsurile din sistemul educational reprezinta un adevarat risc la adresa securitatii nationale iar, din cauza acestui motiv, educatia trebuie scoasa din zona sloganelor si trecuta in cea a actiunii.

Pai cum? Prin eliminarea gratuitatii invatamantului de stat? Sincer nu stiu ce a dorit ministrul Bostan sa realizeze. Daca dorea intr-adevar sa pozeze in marea personalitate de dreapta, acea minte luminata, dornica de progres si civilizatie, ar fi trebuit sa recunoasca franc adevarata problema a societatii romanesti.

Corect, lipsa de motivare salariala a profesorilor este una dintre cauzele pentru care invatamantul romanesc a involuat. Dar nu este nici cea mai importanta, nici singura. Neimplicarea (sic!) pecuniara a parintilor este insa o dezinformare crasa, o minciuna sfruntata a unuia care traieste pe alta planeta, nu in Romania reala.

Domnule ministru Bostan, profesorii nostri, asa nemotivati financiar cum sunt, se duc totusi la scoala. Parintii constientizeaza, fiti sigur, faptul ca nimic nu e gratis! Luna de luna, cand trec pe la casieria gradinitei/scolii/liceului. Doar oare sutele de mii de asistati sociali din Romania, cei care nu fac nimic pentru ca statul plateste pe fiecare 10 ale lunii si e mai simplu decat sa te duci zi de zi la munca, aceia constientizeaza ca nimic nu este gratis? Eu cred ca nu! Pensionarii cu pensii speciale, fie ei parlamentari, primari, aviatori, magistrati sau ce vreti dumneavoastra, oare or constientiza ca nimic nu este gratis? Tot nu, cred eu!

Dumneavoastra, domnule ministru, sunteti tehnocrat doar, v-ati gandit vreodata ca profesorii ar fi mult mai motivati daca toate aceste pomeni bugetare, alocate doar electoral, de toate partidele, ar fi eliminate? Credeti ca performanta acestora nu ar fi alta daca banii s-ar duce acolo unde un om care isi doreste evolutia i-ar aloca? De exemplu, in viitorul copiilor nostri?

Diana Tusa - politician si avocat roman, deputat in Parlamentul Romaniei din 2008, fost Director General al Cancelariei Presedintelui Camerei Deputatilor (2006-2008), membru al Partidului National Liberal din 1998.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#guvern Ciolos Marius Bostan, #Marius Bostan profesori, #Marius Bostan parinti bani educatie , #guvern