Smecheriile se fac de Craciun, nu-i asa? (Opinii)

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 18:00
7308 citiri
Smecheriile se fac de Craciun, nu-i asa? (Opinii)

In politica, daca vrei sa faci ceva dubios, trebuie sa gasesti momentul potrivit, ca sa intampini cat mai putina rezistenta sau chiar sa treaca practic neobservat. De obicei, cand lumea e in vacanta. Daca e si de Craciun sau in preajma Craciunului, e perfect.

La urma urmei, chiar si "martea neagra" a fost facuta mai spre Craciun, cand toti ne gandeam la vacanta, iar o parte a parlamentarilor chiar era in vacanta.

Craciunul asta, Victor Ponta a reusit sa-si treaca in palmares o noua serie de smecherii. In primul rand cu fondul de rezerva, pe care l-a impartit - smechereste, cum altfel - primarilor, ministerului lui Dragnea si Bisericii, via Secretariatul pentru Culte, cu vreo doua saptamani inainte de Craciun. La secret. Repet, toate hotararile astea prin care se trimit bani cu miros electoral au fost la secret. Nici macar purtatorul de cuvant al Guvernului, celebrul domn Mirel Palada, nu le-a amintit, desi a amintit altele, sa le numim "cheltuielile bune". Cu astea i-o fi fost rusine.

Apropo, dupa ce l-a dat jos pe MRU, noul premier Victor Ponta promitea ca va da bani "niciodata, in niciun fel, pe criterii politice sau pentru campanii electorale, ci doar pentru situatii cu adevarat de urgenta, conform legii". Stai putin, nu asta a constituit tema de atac salbatica la adresa lui Emil Boc si a lui Mihai Razvan Ungureanu? Ba da, dar ipocrizia e mare.

In Ajunul Craciunului, Fondul a fost cheltuit total, iar ultimele milioane au mers tot spre bisericile alea bune electoral.

Tot in preajma Craciunului, BOR a primit si un hotel in Covasna. Hoteluri pentru Biserica? De ce? Ce face cu ele? Exact ce le lipsea fetelor bisericesti, nu? Mi-e greu sa inteleg aceasta risipa de bani pentru Biserica. Pentru ca de banii statului, ai nostri, e vorba.

Casa Domnului si ochiu' dracului

A primit si SRI-ul, nu e problema. Poate si SRI-ului ii lipsea un hotel, vorba aia, de ce sa judecam?

Bine, daca gandim asa, ne putem intreba si de ce sa judecam Guvernul pentru ca da ordonante de urgenta. Apropo inca o data, nu promisese tot Ponta ca, spre deosebire de Boc si Ungureanu, el nu va abuza de ordonante de urgenta, ci le va folosi doar cand e urgenta? Ba da. Unii l-au si crezut, mai ales ca are o majoritate zdrobitoare in Parlament. Atunci putem sa ne miram ca a modificat, tot prin ordonanta de urgenta, si Legea Educatiei.

Modificari? Tot smecheresti. Printre ele - se mentin in universitati "dinozaurii" din invatamantul superior, cu tot cu privilegiile lor pierdute, se pastreaza clasa a 9-a la gimnaziu, s-au scos teste de performanta si se elimina testarile adevarate ale universitatilor, care risca sa ramana tot "fabrici de diplome". Frumos, nu? Era urgent.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Guvern Craciun fond rezerva, #Guvern hoteluri biserica , #guvern