Un specialist angajat de Ponta in Guvern a fost dat acum afara pentru ca "a colaborat cu tehnocratii"

Joi, 23 Februarie 2017, ora 20:45
20343 citiri
Un specialist angajat de Ponta in Guvern a fost dat acum afara pentru ca "a colaborat cu tehnocratii"
Foto: Facebook/Cristian Botan

Cristian Botan, un tanar IT-ist angajat de Victor Ponta pe vremea cand acesta era premier, a fost revocat din functia de consilier in Cancelaria prim-ministrului dupa instalarea Guvernului Grindeanu, pe motiv ca a "colaborat cu tehnocratii", dupa cum a povestit chiar el pe Facebook.

Desi experienta si priceperea sa ar fi fost utila in noua echipa guvernamentala, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, a preferat sa il dea afara, pentru ca l-ar fi considerat "omul lui Ciolos", a acuzat Botan.

"Multi colaboratori si prieteni apropiati m-au intrebat cum e atmosfera la Palatul Victoria in ultima vreme si daca sunt in regula. Pentru clarificare, in data de 4 ianuarie 2017, prin ordinul noului secretar general al Guvernului, domnul Mihai Busuioc, am fost revocat din functia de consilier in cadrul Cancelariei Prim-ministrului. Sunt cumva onorat de importanta pe care mi-au acordat-o, luand decizia respectiva chiar in seara depunerii juramantului la Cotroceni", a scris pe Facebook Cristian Botan, care a creat un site de recrutare in administratie.

Desi a fost asigurat ca isi va putea continua proiectele, mai tarziu a aflat ca "problema nu se va rezolva din pricina faptului ca in timpul guvernului anterior am 'colaborat cu tehnocratii' si ca sunt de fapt 'omul lui Ciolos'", a mai precizat tanarul.

"Am lasat la Guvern un proiect pentru noul site al posturilor vacante din sectorul public, cel actual fiind deja perimat. Noul proiect include facilitatea inscrierii online la concursuri, un sistem de alerta instanta prin e-mail pe criteriile stabilite de utilizator, filtrarea anunturilor in functie de studii / vechime / abilitati lingvistice / competente IT, publicarea salariului pentru fiecare post scos la concurs, publicarea fisei postului s.a. Sunt lucruri perfect normale pentru epoca digitala in care ne aflam, insa cumva stiintifico-fantastice pentru noi si administratia noastra", a detaliat Cristian Botan.

El sustine ca i-a transmis o scrisoare premierului Sorin Grindeanu in care a sintetizat stadiul in care se afla site-ul posturi.gov.ro si ce e de facut mai departe, insa nu a primit niciun raspuns.

Botan i-a multumit lui Victor Ponta pentru ca l-a cooptat in echipa sa, precum si lui Dacian Ciolos, care i-a oferit libertatea de a lucra in continuare la proiectele sale "in ciuda faptului ca eram 'omul lui Ponta'".

"Plec din Palatul Victoria mahnit de faptul ca n-am realizat tot ce mi-as fi dorit, insa impacat ca am reusit tot ce-a depins numai de mine. Raman in continuare un avocat pentru transparenta, integritate si combaterea nepotismului din administratie", a conchis Cristian Botan.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#specialist IT dat afara Guvern, #dat afara Guvern Grindeanu tehnocrati , #Guvernul Sorin Grindeanu
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5
la PSD conteaza nepotismul, nu abilitatile. eventual, conteaza sa ai