Guvernul maghiar are incredere in promisiunea lui Dragnea

Marti, 06 Februarie 2018, ora 11:04
5135 citiri
Guvernul maghiar are incredere in promisiunea lui Dragnea
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat ca "Guvernul maghiar are incredere ca Executivul roman se va tine de promisiuni", dupa vizita oficiala din Bucuresti.

Ministrul maghiar a venit, luni, in Bucuresti, intr-o vizita oficiala, in cadrul careia s-a intalnit cu omologul sau, Teodor Melescanu, dar si cu liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Cei doi ministri au discutat despre Legea invatamantului din Ucraina, Szijjarto afirmand ca "niciunei minoritati nu ii pot fi limitate drepturile la invatamant".

Melescanu si Szijjarto vor continua colaborarea si au ajuns la un consens privind negocierea cu comunitatile nationale, inainte de aplicarea efectiva a legii, astfel incat sa respecte recomandarile Comisiei de la Venetia.

Ministrul ungar a mai spus ca relatia dintre cele doua tari se va baza pe respect reciproc:

"Parte a acesteia trebuie sa fie respectul reciproc al drepturilor minoritatilor conform standardelor europene, iar minoritatile sa fie privite ca o resursa. Guvernul maghiar urmareste cu atentie sporita procesul de reinfiintare a liceului romano-catolic din Targu Mures si are incredere in promisiunea liderului coalitiei politice de la Bucuresti, domnul Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, ca Guvernul roman se va tine de promisiuni. Urmarim acest subiect cu atentie, suntem in permanenta legatura cu liderii UDMR", a declarat Peter Szijjarto agentiei ungare de presa MTI.

Amintim ca, anul trecut, liderul PSD Liviu Dragnea l-a asigurat pe Viktor Orban ca "situatia liceului catolic din Targu Mures va fi rezolvata prin HG sau lege".

"Am explicat ca situatia de la Targu Mures s-a creat in urma unei sentinte judecatoresti si nu reprezinta un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minoritatii maghiare, dar ca e obligatia autoritatilor romane sa gaseasca rapid o solutie legala si durabila. I-am promis ca vom gasi aceasta solutie", a spus Dragnea la acel moment.

A.D.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#intalnire ministri Externe Ungaria Romania , #maghiari