Presedintele CJ Covasna a comparat regionalizarea lui Dragnea cu o vulpe care se furiseaza

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 20:28
1272 citiri
Presedintele CJ Covasna a comparat regionalizarea lui Dragnea cu o vulpe care se furiseaza

Seful CJ Covasna, Tamas Sandor, i-a spus lui Liviu Dragnea, la Balvanyos, ca exista temerea ca se doreste desfiintarea judetelor pe furis, in timp ce pe un proiector aparea o vulpe, Dragnea raspunzand ca el este un vanator vechi, care a vanat mai multe vulpi, iar pana acum foarte putine l-au pacalit.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, care este si liderul judetean al UDMR, i-a salutat in trei limbi, respectiv romana, maghiara si germana, pe cei prezenti la dezbaterea privind procesul de regionalizare organizata la Baile Balvanyos, judetul Covasna, in prezenta vicepremierului Liviu Dragnea.

Regionalizarea scoate maghiarii in strada? Dragnea: Kelemen instiga (Video)

In deschiderea dezbaterii, Tamas Sandor a prezentat pe scurt Baile Balvanyos, aratand ca diferenta intre denumirea maghiara si cea romana a localitatii este doar de "accent", dar care este important.

In ceea ce priveste Tinutul Secuiesc, Tamas a spus ca este un loc unde "si ursul se simte acasa" si unde traiesc oameni gospodari si sinceri.

"Vrem o descentralizare reala si conform nevoilor oamenilor. Insa, din nefericire, asistam la o recentralizare. (...) Ne este teama ca pe furis se doreste desfiintarea judetelor", a spus presedintele CJ Covasna, in timp ce pe proiectorul amplasat in sala si pe care se derulau imagini cu frumusetile naturale a aparut o vulpe.

Protest al maghiarilor in peste 100 de localitati din cauza regionalizarii

La rindul sau, vicepremierul Liviu Dragnea a salutat asistenta si in limba maghiara, dupa care, referindu-se la imaginea cu vulpea, i-a asigurat pe cei prezenti ca el este un vanator vechi, care a vanat mai multe vulpi, iar pana acum foarte putine l-au pacalit.

Presedintele CJ Covasna i-a oferit cadouri vicepremierului, la finalul discursului, doua papusi, "un baiat si o fata din Tinutul Secuiesc", palinca secuiasca si o oala din lut.

Pe traseul spre Baile Balvanyos, vicepremierul Liviu Dragnea a fost intampinat de steaguri secuiesti arborate de locuitorii din patru comune din judetul Covasna.

Locuitorii din comunele Olteni, Malnas, Micfalau si Bixad au arborat aproximativ 200 de steaguri secuiesti pe case inaintea trecerii prin zona a delegatiei vicepremierului Liviu Dragnea, spunand ca prin acest gest au vrut sa ii semnaleze vicepremierului ca se afla in Tinutul Secuiesc, iar pentru ei este importanta folosirea simbolurilor comunitatii.

Primarul Brasovului, despre regionalizare si modificarea Constitutiei: E de ajuns o zi

Liviu Dragnea a fost asteptat la Balvanyos de reprezentanti ai UDMR si PPMT, dar si de zeci de primari din comune ale judetelor Covasna, Harghita si Mures.

La sosirea vicepremierului, un reprezentant al PPMT a arborat un panou inscriptionat in limba romana si limba maghiara cu mesajul "Tinutul Secuiesc si autonomie", iar alti membri ai PPMT au prezentat afise pe care era scris "Tinutul Secuiesc, o regiune".

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Sibiu, ca, in conditiile in care nu exista un proiect oficial care sa spuna "asa arata Romania regionalizata", maghiarii nu au motive de protest, afirmand ca se asteapta ca vineri, la dezbaterea de la Baile Balvanyos, sa aiba "o discutie asezata".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Tamas Sandor regionalizare, #Liviu Dragnea comparatie vulpe, #Dragnea regionalizare maghiari , #maghiari