Dusa, catre Mircea Toader: De cand stabiliti dvs prioritatile Guvernului?

Luni, 18 Iunie 2012, ora 20:38
1848 citiri
Dusa, catre Mircea Toader: De cand stabiliti dvs prioritatile Guvernului?

Deputatii au dezbatut luni, pe articole, proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat sa emita ordonante simple in timpul vacantei parlamentare, prilej cu care Mircea Toader (PDL) si Mircea Dusa (PSD) au avut un schimb de replici referitor la necesitatea aprobarii unor decizii prin ordonante.

In cadrul dezbaterilor pe proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante in timpul vacantei parlamentare, liderul deputatilor PDL Mircea Toader a reprosat actualei guvernari ca intentioneaza sa aprobe prin ordonante simple proiecte care nu sunt de extrema urgenta.

"Cat de urgenta este infiintarea Academiei de aviatie civila prin reorganizarea Scolii de aviatie civila? Chiar asa, pana in toamna se darama modul de pregatire a pilotilor? La fel cu modificarea OUG 42/1997 privind transportul maritim pe caile navigabile. Acum un an si jumatate au fost aprobate modificarile in Parlament. Ce o fi asa de important chiar sunt curios, ca e domeniul meu", a declarat Mircea Toader.

"Dle Toader, dar de cand stabiliti dvs prioritatile Guvernului?", i-a replicat Mircea Dusa, precizand ca se adreseaza in calitate de deputat PSD, nu de minstru pentru relatia cu Parlamentul. Dusa a precizat ca acele acte normative "sunt de domeniul oportunitatilor nu al legilor organice"."Dumneavoastra ati avut ocazia patru - cinci ani de zile sa stabiliti prioritatile, acum lasati-ne si pe noi sa stabilim prioritatile", a continuat Mircea Dusa.

Proiectul de lege a ramas pentru votul final de marti.

Printre masurile pe care Guvernul intentioneaza sa le aprobe prin ordonante se numara rectificarea bugetului de stat pe anul 2012, rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012, ca si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, reiese din actul normativ amintit. De asemenea, Guvernul ia in calcul masuri privind diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de aparare, dar si masuri privind constituirea si mentinerea unui nivel minim de rezerve de titeisi/sau produse petroliere.

In intervalul 1 iulie - 31 august, Guvernul poate sa aprobe ordonante in urmatoarele domenii care nu fac obiectul legilor organice: Finante publice si economie; Agricultura si dezvoltare rurala; Munca, familie si protectie sociala; Administratie si Interne; Turism si Cultura.

"Intrucat, potrivit art. 66 alin. (1) din Constitutie, prima sesiune parlamentara ordinara a anului 2012 se incheie la sfarsitul lunii iunie, Guvernul a elaborat alaturatul proiect de lege prin care, la propunerea ministerelor interesate, se solicita Parlamentului abilitarea pentru legiferare prin ordonante simple, pe perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a legii si inceputul celei de a doua sesiuni parlamentare a anului 2012", se precizeaza in documentul citat.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Mircea Dusa cearta Mircea Toader, #Mircea Dusa ordonante simple Parlament , #parlament