Zgonea darama gardul de la Palatul Parlamentului

Joi, 06 Iunie 2013, ora 13:47
3177 citiri
Zgonea darama gardul de la Palatul Parlamentului
Foto: B1 TV

O parte din gardul care inconjoara Palatul Parlamentului va fi daramat, iar trecatorii vor avea posibilitatea sa "fie mai aproape de cladirea impunatoare" construita de Nicolae Ceausescu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Vasile Zgonea, a anuntat, joi, in cadrul unei declaratii de presa sustinute in aer liber, chiar in curtea cladirii, ca va fi organizat un concurs de proiecte pentru reamenajarea spatiului respectiv.

Zgonea a mai anuntat ca "proiectele vor putea fi votate, dupa modelul Eurovision, pe site-ul Camerei Deputatilor, iar proiectul castigator va fi desemnat in urma deciziei unui juriu specializat".

Valeriu Zgonea a aratat ca va exista un juriu format din reprezentanti ai Academiei Romane si ai Uniunii Arhitectilor din Romania care va selecta trei proiecte ce vor fi premiate cu 10.000 pentru locul I, 7.500 de lei pentru locul II si cu 3.000 pentru locul III.

Dupa decizia juriului si votul publicului, primele trei proiecte castigatoare vor fi expuse in holul Palatului Palamentului.

"Sper sa avem cat mai multe proiecte inscrise si sper ca, in curand, aceasta esplanada frumoasa sa fie vizitata de cat mai multi oameni", si-a incheiat declaratia de presa seful Camerei Deputatilor.

"Imi doresc ca in cel mai scurt timp sa pot reda bucurestenilor aceasta esplanada, care sa fie vizitata. Vreau ca acest spatiu sa devina un spatiu vizitabil pentru bucuresteni si pentru turisti. Sa fie o zona de odihna si de vizitare gratuita, de plimbare pentru bucuresteni. Nu va ganditi la un kitsch. In toate parlamentele din Europa poti sa ajungi cat mai aproape de acestea si nu se intampla nimic. In jurul turnului Eiffel oamenii stau pe iarba si fac poze", a concluzionat Valeriu Zgonea.

Daramarea gardului din jurul Palatului Parlamentului a fost subiect de disputa in Birourile Permanente reunite, dupa ce Roberta Anastase a propus, in aprilie 2010, eliminarea zidului care inconjoara Parlamentul, dand exemplul celorlalte cladiri ale parlamentelor din Europa.

La vremea respectiva, s-a opus deputatul Aura Vasile, care a spus ca Parlamentul de la Londra are ziduri care il imprejmuiesc, iar Adrian Nastase, pe atunci vicepresedinte al Camerei Deputatilor, si-a exprimat nedumirerea in legatura cu ratiunile propunerii lui Geoana. "Exista ratiuni estetice?", se intreba, in fata parlamentarilor, fostul premier.

M.M.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
De acord cu tine Cronos :-))))))
Poza Dele
Dele
rank 5
Si nebunul cand are criaze,isi darama casa si zice ca e arhitect !