Cat ne costa deplasarile externe ale senatorilor intr-o luna: Topul celor mai scumpe vizite oficiale

Joi, 12 Iunie 2014, ora 12:45
1434 citiri
Cat ne costa deplasarile externe ale senatorilor intr-o luna: Topul celor mai scumpe vizite oficiale

Totalul cheltuielilor senatorilor cu deplasarile externe in luna martie a fost de aproape 100.000 de lei, cele mai costisitoare fiind in Republica Chineza, pentru o vizita oficiala pentru care Senatul a platit 23.000 de lei, si in Elvetia, la o reuniune care a costat 10.700 de lei.

Discutiile pe tema costurilor deplasarilor externe au avut loc in Biroul Permanent al Senatului inca din luna martie, cand, in sedinta din data de 17 martie, chestorul Nicolae Moga (PSD) atragea atentia asupra faptului ca, in ritmul in care se aproba aceste deplasari in afara tarii, la diverse actiuni, in vara Senatul va ramane fara niciun ban.

"Am cheltuit pana la ora asta (martie - n.red.) cu 30% mai mult pentru deplasarile externe. In ritmul asta, va atentionez ca, la vara, nu mai avem niciun ban pentru deplasari externe", spunea atunci chestorul PSD.

Senatorii nu mai au bani pentru deplasari externe

Cea mai scumpa deplasare externa a fost a senatorului PSD Florea Voinea, membru in comisia de politica externa, in vizita oficiala in Republica Chineza, pentru care Senatul a platit peste 20.000 de lei.

Astfel, totalul cheltuielilor a fost de 23.600 de lei, din care 1.400 de lei a reprezentat diurna oficialului, 650 de lei cazarea si 21.500 de lei transportul.

Urmatoarea deplasare externa din luna martie ca suma cheltuita a fost cea a senatorului PNL Marius Oprean care a participat, in perioada 15-21 martie, in calitate de secretar al Senatului, la cea de-a 130-a Adunare Interparlamentara desfasurata in Elvetia.

Pentru aceasta deplasare, Senatul Romaniei a platit 10.700 de lei. Cazarea demnitarului roman a costat 6.600 de lei, diurna a fost 2.100 de de lei, iar transportul 2.000 de lei.

Si senatorul PDL Viorel Riceard Badea, vicepresedinte al comisiei pentru romanii de pretutindeni, a facut in luna martie patru deplasari externe, in Austria, Irlanda, Serbia si Italia, totalul cheltuielilor ajungand la aproximativ 16.700 de lei.

Topul senatorilor care au cheltuit cel mai mult pe deplasari externe - vezi cine e pedelistul campion

Participarea senatorului PNL Mircea Marius Banias, presedinte al comisiei pentru privatizare, la Forumul Crans Montana, din perioada 19-22 martie a costat Senatul 7.600 de lei.

Gabriela Cretu (PSD), membru in Comisia pentru afaceri europene, s-a deplasat in perioada 30 martie-1 aprilie la Londra, unde a participat la reuniunea interparlamentara "Parlamentele Nationale si Europa", deplasare care a costat 4.000 de lei.

Beni Oni Ardelean (PNL), secretar al Comisiei de politica externa, a participat, in perioada 27-29 martie, in Lituania, la Conferinta Internationala "Contributia Parlamentelor la Extinderea NATO". Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Senatului, senatorul a cheltuit pe aceasta deplasare 3.100 de lei.

Mihai Viorel Fifor (PSD), membru in comisia pentru administratie publica, s-a aflat in perioada 10-12 martie in Franta, la reuniunea Comisiei pentru cultura, stiinta si mediu. Aceasta deplasare a costat Senatul 4.500 de lei.

Citeste si:
Ciolacu, un nou atac subtil la adresa lui Cîțu cu privire la modificarea PNRR: „Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greşesc şi domnul Cîţu are dreptate”
Ciolacu, un nou atac subtil la adresa lui Cîțu cu privire la modificarea PNRR: „Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greşesc şi domnul Cîţu are dreptate”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, 3 noiembrie, afirmaţiile preşedintelui PNL Florin Cîţu, cum că PNRR nu poate fi negociat sau schimbat, precizând că ”înseamnă că cei...
Ciucă: Suntem în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR
Ciucă: Suntem în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, 3 decembrie, în deschiderea şedinţei de Guvern că Executivul este în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a...