Alegerile din PNL, condimentate cu discutii despre santaj, buci si "presionari"

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 21:09
1958 citiri
Alegerile din PNL, condimentate cu discutii despre santaj, buci si "presionari"

Liderul PNL Botosani, Liviu Campanu, a declarat, miercuri, ca unele persoane incita la divizarea delegatiei care va participa la congresul de la Bucuresti si ca filiala va lua in discutie comportamentul celor care nu respecta statutul partidului, transmite corespondentul NewsIn.

"In ultimele zile, consilierul judetean Roxana Marandiuc si deputatul caruia nu vreau sa ii mai pronunt numele, asa ca ii voi spune F.T. (n.r. Florin Turcanu) au incercat, prin telefoane adresate delegatilor la congres, sa ii convinga sa plece cu alt autocar si sa fie cazati intr-o alta locatie decat cea rezervata filialei teritoriale. Bineinteles ca fiecare delegat are dreptul sa se deplaseze cu orice mijloc de transport.

Acest tip de manifestari noi le consideram ca o incercare de diviza delegatia si in acelasi timp de a crea aspectul de diviziune a liberalilor botosaneni, lucru care nu este nici pe departe adevarat", a spus senatorul Campanu.

Acesta sustine ca prefectului de Botosani, Cristian Roman, ar incerca sa-i influenteze pe unii delegati PNL. "Domnul prefect incearca sa presioneze o parte din delegatii la congres si in special pe primari sa voteze intr-un anumit fel. Primarii sunt amenintati cu anume controale (...) Asa se explica de ce delegatii care vor pleca la congres cu domnul Turcanu trebuie sa urce intr-un autocar ce va pleca din fata Prefecturii.

Pentru ca domnul prefect trebuie sa ii vada pe acei primari care urca in acel autocar, platit de Ludovic Orban pentru a ajunge intr-un hotel unde sunt camere platite de Dinu Patriciu, pentru ca cei cazati acolo sa voteze cu Crin Antonescu", sustine Liviu Campanu.

Liderul liberal a mai afirmat ca Florin Turcanu poate fi santajat de catre reprezentanti ai PDL. "Macar o data pe saptamana, Turcanu merge la Prefectura pentru a-i mangaia bucile domnului prefect. Probabil ca prefectul ii spune ca are dosare la DNA si ca va incerca sa-l scape, iar Turcanu chiar crede. Cei care incita la un asemenea comportament vor fi sanctionati. Pasul urmator pentru Florin Turcanu va fi datul afara din partid daca va avea loc deplasarea la congres in afara deciziei Biroului Politic", a precizat liderul liberal.

Liviu Campanu a spus ca a fost sunat de mai multi primari care i-ar fi spus ca, din cauza acestei presiuni, sunt nevoiti sa urce in autocar, dar l-ar fi asigurat ca acest lucru nu le va influenta votul si optiunea in alegerile la congres. "Garantez ca delegatii de la Botosani vor vota cum le dicteaza constiinta, dincolo de presiunile ce se fac asupra lor si imi doresc ca acest congres sa fie un eveniment de sarbatoare liberala si nu un prilej de fractionare", a spus senatorul.

"Voi face un memoriu catre ministrul Dan Nica cu privire la implicarea prefectului de la Botosani in activitati politice", a mai adaugat liderul liberal botosanean.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#acuzatii Liviu Campanu, #PNL Botosani acuzatii, #alegeri presedinte PNL , #stiri politice