Tokes sustine ca fostul sau cumnat si-a falsificat o adeverinta de la CNSAS

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 22:44
2325 citiri
Tokes sustine ca fostul sau cumnat si-a falsificat o adeverinta de la CNSAS

Europarlamentarul Laszlo Tokes afirma ca fostul sau cumnat, medicul ortoped Barta Tibor, si-ar fi falsificat o adeverinta din partea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), din care sa reiasa ca nu a fost colaborator al Securitatii.

Sora europarlametarului Tokes Laszlo, Tokes Eszter, a facut un denunt penal impotriva unui falsificator necunoscut, dupa ce in cursul lunii martie mai multe persoane din Transilvania au primit prin posta sau pe alta cale o adeverinta de la CNSAS, cu nr. 124.22.10.2009, semnata de presedintele de atunci al institutiei, Ladislau Csendes.

Laszlo Tokes si-a denuntat cumnatul de colaborare cu Securitatea

Potrivit unui comunicat remis de biroul de presa al europarlamentarului, in adeverinta falsa se arata: "Nu exista date ori documente din care sa rezulte calitatea de lucrator sau de colaborator al Securitatii, in sensul legii, cu privire la domnul Barta Tiberiu Zoltan, fiul lui Zoltan si Ana, nascut la data de 03.10.1951 in Cluj-Napoca, judetul Cluj".

Europarlamentarul sublinieaza in comunicat ca sotia lui Barta, Tokes Eszter, care se afla actualmente in divort, a solicitat CNSAS sa constate autenticitatea adeverintei.

"(...) va informam ca pe numele acestei persoane (n.r. - Barta Tiberiu Zoltan), Colegiul CNSAS nu a emis, pana la data prezentei, niciun act administrativ (decizie, adeverinta)", apare in scrisoarea de raspuns nr. P 1174/02/29.03.2010 a CNSAS, adresata lui Tokes Eszter.

Din comunicatul Tokes mai reiese ca documentul semnat de presedintele CNSAS, Dragos Petrescu, dovedeste ca adeverinta "semnata" de presedintele anterior al institutiei, Csendes Ladislau, este falsa.

Mai mult, Tokes sustine ca nu este exclus ca insusi medicul Barta Tibor sa fi falsificat documentul si ca este posibil ca acesta sa-si continue activitatea de turnator si acolo unde locuieste in prezent, adica in Ungaria.

Episcopul Tokes Laszlo a anuntat, in iunie 2009, ca in cadrul Eparhiei Reformate de pe langa Piatra Craiului se desfasoara un proces de identificare a preotilor care au colaborat cu Securitatea, el sustinand totodata ca medicul Barta Tibor, cumnatul sau, a fost unul dintre colaboratorii fostei Securitati.

"El s-a casatorit cu sora mea la mijlocul anilor '80 si se poate spune ca si-a turnat socrul si cumnatul chiar din patul conjugal", a afirmat la vremea respectiva episcopul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Laszlo Tokes CNSAS, #adeverinta falsa CNSAS, #cumnat Laszlo Tokes , #stiri politice