Editorial: Prostia agresiva a dat de dracu: doamna Vergu!

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 08:03
6566 citiri
Editorial: Prostia agresiva a dat de dracu: doamna Vergu!

Nu spune nimeni ca daca reprezinti scoala romaneasca trebuie sa fi fost macar nominalizat la Nobel. Daca daca ai ramas cu mentalitatea la nivelul revistelor cetatenesti din vremea comunistilor, inspirate din panoul fruntasilor colectivizarii, desi esti tinerel, te cheama Nistor si conduci o federatie care se cheama (culmea) "Spiru Haret", moaca ta n-are niciun dram de credibilitate.

A vazut aseara la televizor cum Melania Mandas Vergu, cel mai bun jurnalist roman in materie de educatie, devenit consilier al ministrului Daniel Funeriu (o raza de speranta in galeata cu bune intentii blocate adesea de incompetenta) s-a luptat sa nu-i spuna tovarasului Nistor ca vorbeste ca un activist mediocru al Biroului Organizatiei de Baza a PCR pe inteprindere.

Dupa ce consilierul a explicat pana la tocire ca ordonanta de urgenta cu disponibilizarile a fost emisa acum, nu in septembrie, cand se materializeaza, deoarece anul bugetar nu coincide cu cel scolar, dar finantarea trebuie cuprinsa in buget cand se constituie acesta, nu cand ii trece prin cap sindicalistului, acesta s-a lansat in apararea dascalimii. La gramada, ca asa se achita si cotizatiile.

Degeaba s-a chinuit doamna Vergu sa-i dea de inteles ca marirea normei didactice la profesorii de gradul I cu peste 25 de ani vechime (de la 16 la 18 ore pe saptamana, nu la 40, ca in alte sectoare, care nu pretind ca se lucreaza acasa) este in interesul elevilor, si ca din sistem trebuie sa dispara plafonatii si incompetentii, ca sa nu le spun loaze. Domnul Nistor a considerat ca este un atac marsav la adresa corpului dascalesc.

Aici se invarte cheia reformei din instructia nationala. In jurul prostiei agresive, care nu lasa loc vocilor mai timide, dar care surprind esenta necesara si suficienta a insanatosirii: competenta.

Un sindicalist de profesie nu-si poate imagina ca o babaciune (sau o duduie care si-a luat examenele cu sacose de gogosari, ca avea sotul sef de IAS) care doarme la catedra in timp ce copiii copiaza din carte lectia despre stamine, ca sa vada parintii ca au fost la scoala, poate fi trimisa pe tusa, si in locul ei sa fie angajat un absolvent platit cu 2000 pentru inceput. Ca sa nu-i treaca prin cap sa plece in Italia, sa spele chilotii altei babaciuni.

Un sindicalist de profesie geme de placere de cate ori primeste o chemare in platou, sa-l vada cotizantii cum se lupta el pentru drepturile lor, si chiar daca fara rost, moare cu ministrul de gat.

De aceasta data, insa, activistii au dat de dracu, adica doamna Vergu. Un om care stie pe de rost toate angoasele acestor prostalai, dar mai mult decat atat, cunoaste toate erorile, experimentele facute pe seama copiilor din ambitie sau lipsa de expertiza. N-o fi ferita de greseala, dar cel putin stie ce nu mai trebuie incercat niciodata, si porneste la drum cu dorinta de-a curata educatia de nerozi.

Nu exista oameni providentiali, ni se vara mereu pe gat. O cugetare sora cu alta, potrivit careia nimeni nu este de neinlocuit. Doua tampenii care asigura cu succes coborarea stachetei, unul dintre sporturile dragi romanilor.

Atata va spun: fiti atenti la doamna Vergu! Daca se va tine cont de parerea sa, vine parjolul, si apoi poate incepe renasterea.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Melania Mandas Vergu educatie, #Vergu Nistor educatie, #Vergu educatie sindicalisti , #stiri politice