Orban, despre acuzatiile WikiLeaks: Afirmatii stupide, tembele, antidemocratice

Luni, 28 Martie 2011, ora 22:19
4040 citiri
Orban, despre acuzatiile WikiLeaks: Afirmatii stupide, tembele, antidemocratice
Foto:empower.ro

Deputatul PNL Ludovic Orban a raspuns dur declaratiilor lui Vasile Blaga, care au aparut in ultima serie de telegrame ale ambasadei americane din Bucuresti, publicate de WikiLeaks.

"Ce sa comentez? Blaga mai bine s-ar gandi bine cine e "regina", mai bine ar raspunde la intrebrea cine e regina, in loc sa peroreze fara sens. Sa ai astfel de afirmatii complet stupide, tembele, antidemocratice, refleca primitivism in gandire si mentalitate", a declarat Orban pentru Ziare.com, dupa ce a aparut dezvaluirea ca Blaga le-a spus diplomatilor americani ca acesta ar trebui arestat pentru deficitul lasat la Ministerul Transporturilor.

Cu toate astea, fostul ministru a declarat ca nu pune mare pret pe dezvaluirile WikiLeaks, considerand ca acestea sunt o forma de manipulare.

"Nu acord mare incredere acestei forme de manipulare care e Wikileaks. Nu pot sa stiu daca ambasadorul reflecta ce a zis Blaga sau daca Blaga a zis. E o forma grobiana de manipulare din partea proprietarilor site-ului. Nu stiu cine sunt proprietarii. Nu stiu cum puteti lua ca sursa ceva ce e neconfirmat si neclar", a mai spus Orban.

Intrebat daca una dintre acuzatiile din aceste telegrame, conform careia Traian Basescu i-ar fi ameninta pe liderii PSD ca "le deschide dosarele", Orban a declarat ca acestea sunt adevarate.

"E secretul lui Polichinele. E evident ca Basescu practica o forma de politie politica. Nu se respecta aceeasi unitate de masura in tratarea actelor de coruptie".

Fostul ministru al Transporturilor a raspuns in aceiasi termeni cand a fost intrebat despre legaturile dintre oligarhi si PSD sau PNL, despre care se vorbeste intr-un alt mesaj diplomatic.

"Niste stupizenii. Ce inseamna oligarhie. Oligarhie inseamna conducerea celor putini. Din cate stiu, Romania e condusa de Traian Basescu. Ce legatura are PNL cu oligarhia?", a mai declarat Orban pentru Ziare.com.

Adriana Saftoiu: Cu asta se ocupa diplomatia americana, cu barfe?

Deputatul PNL Adriana Saftoiu a refuzat sa comenteze dezvaluirile WikiLeaks si s-a aratat iritata mai ales de telegrama in care Bogdan Chireac ar fi spus ca ea a fost mustrata de presedintele Traian Basescu pentru ca ar fi vorbit cu presa de legatura stransa intre seful statului si Elena Udrea.

"Nu, nu, deci lasati-ma sa cred ca nu comentez barfe. Nu ma puneti sa comentez barfe, va rog eu mult de tot. Daca aveam ceva de spus in astia trei ani, o spuneam eu. Eu va pot spune un singur lucru. Aceste telegrame sunt pur si simplu barfe. Atat timp cat nimeni nu si le asuma, le iau drept barfe. Mi se pare pierdere de timp sa comentam barfe", a declarat Saftoiu pentru Ziare.com.

"Care este dovada, in cazul meu. Sa spunem ca domnul Chireac a facut aceasta afirmatie. Cum dovedeste dansul?", a adaugat aceasta.

Fostul consilier prezidential a mai spus si ca e dezamagita de modul cum diplomatii americani discuta despre asemenea lucruri, care pot fi citite in tabloide.

"Cum e posibil ca diplomatii americani sa coboare asa de mult nivelul discutiei? Iti mai pierzi si timpul cu protocoale pentru barfe pe care poti sa le citesti in presa? Despre ce vorbim noi? Despre lucruri care s-au vehiculat in presa? Eu le vad si din perspectiva celui care asculta asa ceva. Cu asta se ocupa diplomatia americana?"

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Orban Blaga WikiLeaks, #Orban WikiLeaks acuzatii tembele , #stiri politice
Comentarii
Poza veni-vidi-ciuciu
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Poza UndeSantLiberalii
UndeSantLiberalii
rank 3
,,Nu acord mare incredere acestei forme de manipulare care e Wikileaks.,,