Winkler: In Romania muncesc zeci de mii de cetateni din Ungaria

Vineri, 30 Mai 2008, ora 15:57
1450 citiri
Winkler: In Romania muncesc zeci de mii de cetateni din Ungaria

In Romania muncesc in prezent zeci de mii de cetateni din Ungaria, iar deficitul de personal in urmatorii doi ani va fi de 400.000 de muncitori, urmand sa fie acoperit cu cetateni din estul Europei, a declarat, vineri, eurodeputatul Iuliu winkler.

"Din discutiile cu camerele de comert, cu mediul de afaceri din Bihor, Arad, Timis, eu estimez ca sunt cateva zeci de mii de persoane din Ungaria, care muncesc in Romania. Cert este ca una dintre resursele pe care Uniunea Europeana le aloca Romaniei este aceea numita facilitate Schengen, care se refera la controlul la controlul migratiei si la controlul granitelor.

Nu ma refer la graninta romano-maghiara, care este acum o granita interna a Uniunii Europene, ci ma refer la granita de est a Romaniei, care este cea mai lunga granita exterioara a Romaniei. E de asteptat, conform estimarilor, ca in doi ani de zile, necesarul de forta activa in Romania ar putea sa fie de chiar 400.000 de persoane", a declarat Iuliu Winkler pentru NewsIn.

Potrivit europarlamentarului UDMR, o parte din acest necesar de forta de munca ar putea fi acoperit, partial, din romanii care acum muncesc in strainatate si vor sa se intoarca acasa. "Partial, necesarul fortei de munca va trebui acoperit din forta de munca, care, sigur nu va fi preponderent din Ungaria, ci va fi asigurat si din partea de est a continentului", a mai spus Winkler.

Eurodeputatul Iuliu Winkler a afirmat la Arad ca Transilvania "trebuie sa fie locomotiva cresterii economice a Romaniei" si "locomotiva modernizarii in Romania". "Avem Aradul in care economia creste. Avem in Timis, Arad si partial in Bihor primele zone din Romania in care deja deficitul de forta de munca este compensat cu forta de munca migranta din Ungaria. Aceste lucruri ne arata ca in aceasta zona exista un puls economic", a spus europarlamentarul UDMR.

Winkler a mai mentionat ca in calitate de membru in Comisia de comert international din Parlamentul European si in Comisia pentru dezvoltare regionala va duce la Bruxelles aceste informatii despre Romania.

Iuliu Winkler si-a inaugurat, vineri, la Arad, cabinetul europarlamentar, care va functiona in biroul parlamentar al deputatului Kiraly Andras, presedintele UDMR Arad. Winkler a spus ca una dintre prioritatile lui va fi atragerea de investitori in aceasta regiune, dar si sprijinirea sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii. Ce nume se sărbătoresc
Aproape 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Florii. Ce nume se sărbătoresc
Duminică, 28 aprilie, românii sărbătoresc Floriile. Și, tot atunci, aproape 1,8 milioane dintre ei îşi serbează onomastica. Potrivit Direcţiei pentru evidenţa persoanelor şi...
#romani, #munca, #Iuliu Winkler, #forta, #romaia, #uguri , #stiri politice