Mii de marinari și pușcași marini americani se îndreaptă spre Israel. Ce transportă portavioanele SUA din Mediterană

Marti, 17 Octombrie 2023, ora 08:03
4095 citiri
Mii de marinari și pușcași marini americani se îndreaptă spre Israel. Ce transportă portavioanele SUA din Mediterană
USS Gerald R. Ford (CVN-78) este cel mai nou și mai puternic portavion american FOTO Youtube (captură)

O forţă operaţională amfibie formată din mii de marinari şi puşcaşi marini americani se îndreaptă spre Israel, unde vor fi poziţionaţi la bordul unor nave de război în cazul în care conflictul de acolo cu Hamas se extinde, au declarat luni doi oficiali americani din domeniul apărării citaţi de The Washington Post. Pentagonul a desfăşurat două portavioane - şi navele de sprijin ale acestora - în estul Mediteranei după atacurile Hamas asupra Israelului.

Grupul amfibiu Bataan, care numără peste 4.000 de marinari şi puşcaşi marini, se va alătura unei flote americane în creştere în largul coastelor Israelului, care va include două portavioane şi navele de escortă asociate acestora.

Unitatea expediţionară 26 de puşcaşi marini, din Camp Lejeune, Carolina de Nord, este desfăşurată împreună cu grupul operativ amfibiu şi antrenată pentru o gamă largă de misiuni, inclusiv unele operaţiuni speciale.

USS Bataan şi USS Carter Hall, două dintre navele de război care transportă personal din cadrul unităţii, se aflau luni în Golful Oman, după ce au părăsit recent Kuweitul, urmare a atacului Hamas din 7 octombrie. Cea de-a treia navă asociată unităţii, USS Mesa Verde, se afla în Marea Mediterană cu planuri de a se îndrepta spre coasta israeliană, au declarat oficialii din domeniul apărării.

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a vorbit luni cu omologul său israelian, Yoav Gallant, şi şi-a reiterat angajamentul de a "continua să accelereze asistenţa în domeniul securităţii şi să prevină escaladarea conflictului", a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh.

PORTAVIOANELE SUA - CE ADUC ELE ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

Pentagonul a desfăşurat două portavioane - şi navele de sprijin ale acestora - în estul Mediteranei după atacurile asupra Israelului.

Navele au rolul de descurajare, pentru a se asigura că nu se extinde conflictul, dar aduc o cantitate semnificativă de putere într-o regiune care găzduieşte deja o serie de nave, avioane şi trupe americane.

PORTAVIONUL USS FORD

Portavionul Gerald R. Ford, împreună cu navele de sprijin, a sosit în estul Mediteranei la începutul săptămânii trecute.

USS Ford, care a fost pus în funcţiune în 2017, este cel mai nou portavion al Statelor Unite şi cel mai mare portavion din lume, cu peste 5.000 de marinari la bord.

Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
Israelul și Iranul fac ca pericolul unui război total în Orientul Mijlociu să fie mai ridicat ca niciodată
Israelul și Iranul fac ca pericolul unui război total în Orientul Mijlociu să fie mai ridicat ca niciodată
Pericolul unui război major în Orientul Mijlociu este în prezent mai mare ca niciodată, scrie Der Spiegel. Și riscul rămâne la fel de mare acum că Israelul a răspuns, vineri, cu o...
#portavion, #SUA, #Militari, #Israel, #Mediterana , #Israel