Predoiu anunta ca prima sefa a Sectiei Speciale si-a retras cererea de a lucra la Ministerul Justitiei. CSM respinge si alte detasari

Marti, 14 Aprilie 2020, ora 18:23
4281 citiri
Predoiu anunta ca prima sefa a Sectiei Speciale si-a retras cererea de a lucra la Ministerul Justitiei. CSM respinge si alte detasari
Foto: CSM (captura)

Procurorul Florena-Esther Sterschi de la Parchetul General, care a condus ca interimar timp de cateva luni celebra Sectie de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta drept Sectia Speciala (SS), si-a retras acordul de detasare la Ministerul Justitiei.

Sectia pentru procurori din CSM a luat act marti de acest lucru. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a explicat in timpul sedintei, ce s-a desfasurat prin videoconferinta, ca Sterschi i-a trimis aceste informatii in jurul pranzului.

Predoiu a aratat procurorilor ca vrea sa detasase la Ministerul Justitiei o alta procuroare, Ecaterina Eucarie, si ca are chiar acordul de principiu al procurorului general al Romaniei, Gabriela Scutea.

Citeste mai multe informatii despre aceste detasari- Catalin Predoiu o vrea detasata la Ministerul Justitiei pe prima sefa a Sectiei Speciale

"Am facut o retragere a cererii de detasare, ca urmare a renuntarii acordului de detasare din partea doamnei procuror Sterschi. Mi-a trimis astazi la pranz aceasta solicitare. Cu cealalta cerere insa ramanem pe aceeasi pozitie. Am trimis astazi suplimentarea de cerere, cu privire la functiile pe care urmeaza sa le aiba doamna Ecaterina Eucarie in Ministerul Justitiei.

Am facut aceasta solicitare dupa ce m-am consultat in prealabil cu doamna procuror general si am inteles ca nu are nimic impotriva acestei detasari, intrucat nu-i perturba cu nimic activitatea Ministerului Public si o sustin in continuare," declara Predoiu.

CSM a respins marti solicitarea de detasare a Ecaterinei Eucarie.

CSM respinge delegarea lui Lazar

Sectia pentru procurori din CSM a mai respins marti si propunerea de delegare in functia de consilier a Gabrielei Scutea a lui Cristian Lazar, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apels Timisoara.

Cristian Lazar a mai lucrat la Parchetul General, in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, pana in 2018. El a candidat fara succes la sefia DNA, in procedura demarata de Tudorel Toader.

Cristian Lazar a fost in mijlocul unui scadal mediatic in 2018, dupa ce o ordonanta de clasare semnata de el in dosarul care il viza pe presedintele Klaus Iohannis, s-ar fi regasit in dosarul fostului procuror general Augustin Lazar, care candida pentru ocuparea unui nou mandat.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Sterschi Ministerul Justitiei, #Eucarie Ministerul Justitiei, #Scutea Lazar , #stiri Catalin Predoiu