Biletele de avion se ieftinesc masiv în septembrie. Cu cât scad prețurile spre destinații precum Grecia sau Portugalia

Vineri, 25 August 2023, ora 18:45
4214 citiri
Biletele de avion se ieftinesc masiv în septembrie. Cu cât scad prețurile spre destinații precum Grecia sau Portugalia
Avion realimentat pe pistă FOTO Hepta

O agenţie românească de turism a publicat un raport potrivit căruia a înregistrat o scădere medie a preţurilor de 20% în luna septembrie faţă de luna august, astfel că preţul mediu pentru septembrie 2023 la biletele de avion este de 230 de euro, pe când în august a fost de 289 de euro.

Majoritatea oraşelor de city-break sunt mai ieftine în septembrie 2023 decât în august 2023, cele mai mari diferenţe de preţ înregistrându-se pentru Bruxelles, bilete cu 37% mai ieftine în septembrie faţă de august, Dublin, bilete cu 28% mai ieftine în septembrie faţă de august, Amsterdam, bilete cu 19% mai ieftine în septembrie faţă de august.

”După o creştere a tarifelor la biletele de avion, creştere generată de perioada concediilor, agenţia de turism online Vola.ro anunţă că a înregistrat o scădere medie a preţurilor de 20% în luna septembrie faţă de luna august. Altfel spus, călătorii care îşi doresc un nou city-break în Europa sau familiile care vor o ultimă escapadă înainte de a începe şcoala copiilor pot profita din plin de această perioadă pentru a face rezervări”, anunţă agenţia de turism online Vola.

În ultima perioadă, pe fondul cererii mari din sezonul estival, industria aviatică a fost marcată de o serie de fenomene care au avut un impact important asupra pasagerilor: creşteri de preţuri, anulări sau întârzieri masive ale zborurilor, haos pe aeroporturi din cauza lipsei de personal etc. Specialiştii confirmă o scădere a preţurilor pentru biletele de avion pentru această toamnă.

Potrivit datelor, biletele de avion pentru luna septembrie 2023 vor fi mai ieftine cu 20% decât cele din august, raportarea fiind făcută la nivelul unei luni. De exemplu, preţul mediu pentru septembrie 2023 la biletele de avion către un oraş european este de 230 de euro în comparaţie cu preţul mediu pentru august 2023, când tarifele medii ajungeau la 289 de euro.

Preţurile au scăzut inclusiv către destinaţii care sunt în mod tradiţional mai scumpe din punctul de vedere al costului mediu/bilet, precum Olanda, Danemarca sau Portugalia.

De asemenea, majoritatea oraşelor preferate pentru city-break sunt mai ieftine în septembrie 2023 decât în august 2023, cele mai mari diferenţe de preţ înregistrându-se pentru

  • Bruxelles, bilete cu 37% mai ieftine în septembrie faţă de august,
  • Dublin, bilete cu 28% mai ieftine în septembrie faţă de august,
  • Amsterdam, bilete cu 19% mai ieftine în septembrie faţă de august.

În plus, cel mai ieftin oraş din topul destinaţiilor populare de city-break este Veneţia, cu preţuri de 165 de euro în septembrie, cu 16% mai puţin decât în august.

De altfel, cea mai ieftină ţară din punctul de vedere al scăderilor tarifare observate este Danemarca, unde preţurile la zboruri sunt cu 40% mai ieftine în septembrie faţă de august.

Urmează Belgia (preţuri cu 37% mai ieftine), Portugalia şi Grecia (preţuri cu 29% mai ieftine), dar şi Olanda (preţuri cu 23% mai ieftine).

”Şi cum vremea se anunţă a fi una caldă şi în septembrie, inclusiv în destinaţiile de plajă preferate de români, e un moment numai bun pentru a face noi planuri de concediu”, mai arată compania.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#preturi avion septembrie, #tarife avion ieftin, #destinatii Europa , #Grecia