Trump susține că nu poate plăti garanția în dosarul de fraudă. Fostul președinte al SUA ar putea fi nevoit să vândă proprietăți

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 20:55
3185 citiri
Trump susține că nu poate plăti garanția în dosarul de fraudă. Fostul președinte al SUA ar putea fi nevoit să vândă proprietăți
Donald Trump susține că garanția cerută în procesul de fraudă este prea mare FOTO Instagram/Donald Trump

Donald Trump nu poate depune o garanţie completă în timp ce face apel la o hotărâre privind plata a 454,2 milioane de dolari, pe care un judecător a impus-o în cazul de fraudă civilă din statul New York şi doreşte, în schimb, să ofere o garanţie de 100 de milioane de dolari, au spus avocaţii săi, miercuri.

Trump face apel la o decizie din 16 februarie a judecătorului Arthur Engoron, de la curtea de stat din Manhattan, care include o interdicţie de trei ani de a ocupa un rol de top la orice companie din New York sau de a solicita împrumuturi de la băncile înregistrate în stat.

Engoron s-a pronunţat într-un caz introdus în justiţie de procurorul general al statului, Letitia James, care l-a acuzat pe fostul preşedinte şi compania familiei sale de exagerarea valorii proprietăţilor sale pentru a-şi umfla averea netă şi a obţine condiţii mai bune de împrumut şi asigurare.

Judecătorul i-a impus lui Trump o penalizare de 354,9 milioane de dolari, care până săptămâna trecută a crescut la 454,2 milioane de dolari, cu dobândă.

În fiecare zi se adaugă o dobândă de 112.000 de dolari.

Într-un dosar la Divizia de Apel, o instanţă de apel de nivel mediu, avocaţii lui Trump au spus că ”valoarea exorbitantă şi punitivă a hotărârii, împreună cu o interdicţie generală ilegală şi neconstituţională a tranzacţiilor de împrumut, ar face imposibilă asigurarea şi depunerea unei garanţii complete”.

Ei au spus că o garanţie de 100 de milioane de dolari, împreună cu ”vastele” proprietăţi imobiliare ale lui Trump şi supravegherea continuă de către un monitor desemnat de instanţă pentru Organizaţia Trump, ar fi mai mult decât suficientă pentru a asigura procesul.

În caz contrar, avocații au avertizat că Trump va trebui probabil să vândă unele dintre proprietățile sale din New York „în circumstanțe exigente”, în ceea ce ar fi o pedeapsă pentru fostul președinte.

Avocaţii lui Trump au încercat, de asemenea, să suspende temporar executarea hotărârii în timpul apelului său, spunând că acesta ar suferi ”un prejudiciu ireparabil” dacă James ar forţa vânzarea activelor sale imobiliare pentru a strânge capital.

Biroul lui James nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

O companie de garanţie ar fi în criză pentru orice plată dacă Trump ar pierde apelul şi s-ar dovedi în imposibilitatea de a plăti.

De asemenea, Trump încearcă să evite depunerea unei garanţii integrale în timpul unui apel aşteptat împotriva verdictului de defăimare de 83,3 milioane de dolari de luna trecută în favoarea scriitoarei E. Jean Carroll.

El i-a cerut judecătorului din acel caz să-l lase să facă recurs fără a depune o garanţie sau, alternativ, prin depunerea unei garanţii neasigurate de cel mult 24,5 milioane de dolari.

Cum a rezolvat un român problema PET-urilor și returul acestora. "E cea mai hilară țeapă în România"
Cum a rezolvat un român problema PET-urilor și returul acestora. "E cea mai hilară țeapă în România"
Unii români sunt nemulțumiți că trebuie să strângă PET-urile și să le ducă în diferite puncte de colectare pentru a primi banii pe garanție. În mediul online au apărut discuții...
Biden îl așteaptă pe Trump la o confruntare publică înaintea alegerilor din noiembrie: ”Mă bucur s-o fac”
Biden îl așteaptă pe Trump la o confruntare publică înaintea alegerilor din noiembrie: ”Mă bucur s-o fac”
Înainte de înfruntarea de la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, fostul și actualul președinte al Statelor Unite s-ar mai putea confrunta o dată. Joe Biden a anunțat vineri, 26...
#proces Donald Trump, #frauda donald trump, #Donald Trump, #proces frauda, #garantie, #amenda , #stiri Donald Trump