Zonele care intră sub cod galben de vânt. Unde vor fi temperaturi anormal de ridicate pentru luna noiembrie

Duminica, 05 Noiembrie 2023, ora 10:38
4047 citiri
Zonele care intră sub cod galben de vânt. Unde vor fi temperaturi anormal de ridicate pentru luna noiembrie
ANM a emis o atenţionare meteorologică cod glaben FOTO Pixabay

Meteorologii anunţă intensificări ale vântului pe parcursul zilei e duminică în Banat, Crişana, vestul şi nord-vestul Transilvaniei şi în zonele montane. În Bucureşti, temperatura va ajunge duminică la 23 de grade

ANM a emis o atenţionare meteorologică cod glaben, semnalând intensificări ale vântului în intervalul 05 noiembrie, ora 10 – 06 noiembrie, ora 02.

”Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în Banat, Crişana, vestul şi nord-vestul Transilvaniei şi în zonele montane cu viteze de 55...70 km/h, iar seara şi noaptea mai ales în Carpaţii Orientali. La altitudini mai mari de 1700 m, rafalele vor depăşi 90...100 km/h”, precizează meteorologii.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala şi în regiunile estice şi sud-estice, cu viteze în general de 45...50 km/h.

În regiunile intracarpatice vor fi averse, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp.

Valorile termice vor creşte în București faţă de intervalul anterior, astfel încât se vor situa cu mult peste cele specifice datei, cu o maximă de 22...23 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări şi probabilitate ridicată de averse spre seară şi la începutul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a intervalului, viteze de până la 35...40 km/h.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
#prognoza meteo, #cod galben, #vant puternic , #prognoza meteo