Ziare.com

PSD: PD-L trebuie sa ceara demisia lui Botis din partid si din Parlament

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 11:52

   

PSD: PD-L trebuie sa ceara demisia lui Botis din partid si din Parlament
PSD cere PD-L o disociere de Ioan Nelu Botis "ca urmare a scandalului de coruptie in care e implicat" si recomanda celor de la PD-L sa-i ceara demisia colegului lor din partid si din Parlament.

"Partidul Social Democrat solicita PD-L sa ceara demisia lui Nelu Ioan Botis din partid si din Parlament, ca urmare a scandalului de coruptie in care acesta este implicat. ANI a confirmat acuzatiile aduse de presa fostului ministru al Muncii, sesizand procurorii DNA. Mai mult, ultimele informatii publice arata ca familia fostului ministru a beneficiat de avantaje financiare directe, ca urmare a inchirierii unui imobil proprietate personala, catre Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita", se arata intr-un comunicat al PSD, care adauga ca "implicarea unui ministru intr-un scandal de coruptie care vizeaza fonduri europene poate avea efecte devastatoare asupra relatiei Romaniei cu partenerii europeni".

"Date fiind insa implicarea unor ministri in astfel de fapte, precum si blocarea sau aprobarea unor proiecte cu fonduri europene pe considerente exclusiv politice, credibilitatea autoritatilor de la Bucuresti este inexistenta. Daca Romaniei ii vor fi reduse alocarile din fonduri europene, in viitoarea executie bugetara a UE, romanii trebuie sa stie ca vinovatul principal este aceasta guvernare corupta", mai transmit social-democratii.

Ei le cer celor de la PD-L sa aiba acceasi conduita pe care a avut-o PSD in cazul Adrian Severin.

"PD-L a fost extrem de vocal in cazul Adrian Severin, caz in care PSD a actionat rapid, luand decizii politice ferme, pentru ca asa a considerat ca este corect. PSD solicita PD-L o atitudine similara in cazul lui Nelu Ioan Botis, ca un gest de disociere fata de un caz care poate face foarte mult rau Romaniei. Liderii PDL au tacut complice pana acum in cazul fostului ministru al Muncii, desi datele acestuia sunt foarte clare", conchid pesedistii.

ANI a sesizat DNA in cazul lui Ioan Nelu Botis, existand indicii temeinice ca acesta e vinovat de infractiunea de conflict de interese, dar si in cazul sotiei sale, care a semnat in numele firmei pe care o administra un contract de inchiriere a spatiului familiei catre ONG-ul unde lucra ca expert.

Pe 20 aprilie, Botis a demisionat de la ministerul Muncii. Pe 18 aprilie, Botis spunea la Realitatea TV ca asociatia are sediul in imobilul familiei, dar nu in baza unui contract.

Sursa: rNews

Articol citit de 832 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PSD=PDL asa ca ar trebui sa demisioneze si de la unii si de la altii cam 90% din membrii....parlamentari !

De regulă, de Sărbători, pană si cei mai dementi si mai cinici guvernanti lasă poporului pe care-l jupuiesc o făramă de liniste si de sperantă. Nu-i cazul echipei Boc-Udrea-Base.Chiar de Pasti, au avut grijă să anunte alte si alte măgării. Unei populatii cu veniturile (salarii, pensii, ajutoare) deja dijmuite si apoi inghetate, ca si firmelor puse la pămant printr-o incapacitate incredibilă de a gestiona tara, de a relansa economia, Guvernul le spune că trebuie ca, in perioada imediat următoare, să se astepte la “sporiri neprevăzute" de taxe si impozite, ca si de preturi. Cum, adică, “neprevăzute"? A fost si-n Romania vreun cataclism? A fost moneda natională tinta unor atacuri fără precedent ale speculatorilor financiari? Nici una, nici alta, dar mai e putin si se va redescoperi fumăritul fanariot. Atunci, pe ce s-a bazat bălmăjeala lui Boc privind iesirea din recesiune si ca si certa crestere economică? Pe aceeasi incompetentă ca mai toate actele guvernării. Dar si pe o atitudine mult prea pasivă, oricum drapată cu discursuri docte, dinspre BNR. A mai căzut si alt mit, trecerea la Euro, de la 1 ianuarie 2015. In programul de convergentă tocmai trimis la UE, Guvernul nici nu mai aminteste de acest termen, probabil că si zvonurile privind 2017 sunt simple zvonuri, fără un fundament economic. Din esec in esec, Boc si stapana sa Udrea tropăie mai departe pe răbdarea romanilor, pe care o crede de gumă. Singura notiune economică pe care o stie e “a tăia veniturile populatiei", in corelare cu a prădui Bugetul public in folosul propriului partid si al clientelei. Ba si al său personal, in ultima vreme bantuind prin tară (elicoptere, coloane de masini etc.) sub pretextul unor “vizite de lucru", dar de fapt făcandu-si pe bani publici propria campanie electorală. Complicitatea unui Parlament bicisnic, dar si complacerea fatalistă in marasm a electoratului nu face decat să cronicizeze un regim care, in altă tară, realmente democratică, n-ar rezista nici două luni.Romani, nu mai votati in veci acesti bicisnici si nici pe complicii lor cei din opozitie, care asteapta cusufletul la gura sa le vie randul la furat !Iesiti in strada pentru REGE si MONARHIA CONSTITUTIONALA!

 

...

Si Adrian Severin ce ar trebui sa faca?

CEEA CE AR TREBUI SA FACA

RITZI,PASAT etc.

Botis a facut cerere de inscriere in PD-L

El sa ceara demisia din poartid.
El a intrat in parlament pe baza unor voturi. Votantii lui sa-i ceara demisia din parlament.

ANI si justitia isi vor face treaba lor. Vinovatia este indirecta. Sotia este in cauza iar recuperarea pagubei asigurata.

A recuperat statul fraudarea bancilor ?.
A recuperat statul paguba produsa de Dinu patriciu ?
A recuperat statul paguba produsa de guvernul Vacaroiu si Nastase ?
Ba pe LUPUL Vacaroiu l-a pus paznic la stana !

Poate ca partidele ar trebui sa scape de membrii corupti!

Poate ca ar fi corect ca domnul Botis sa fie exclus din PDL, pentru ca parlamentarii sa inteleaga ca trebuie sa lucreze corect, iar activitatea lor sa fie un exemplu pentru celelalte categorii. Insa cred ca domnul ex-ministru a platit deja faptele sale prin demisie si prin faptul ca acest Guvern a suferit aceste lungi si discutate cazuri de coruptie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor