Un general occidental analizează situația Rusiei din război: Noile mutări ale lui Putin

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 06:19
6539 citiri
Un general occidental analizează situația Rusiei din război: Noile mutări ale lui Putin
Generalul Mick Ryan vorbește despre următoarele mutări ale lui Putin din război FOTO: ABC

Invazia lui Vladimir Putin din Ucraina, începută în urmă cu mai bine de opt luni, nu a mers așa cum s-ar fi așteptat. Strategia Rusiei pentru subjugarea Kievului a evoluat constant, consideră generalul în retragere Mick Ryan din armata Australiei, iar președintele rus are în vedere mai multe opțiuni viitoare pentru campania din 2023.

În vreme ce iarna se apropie de Europa, Rusia caută să dețină cât mai mult teritoriu posibil în timp ce se pregătește pentru campania de anul viitor, susține experimentatul ofițer, potrivit ABC Net.

Pentru a ne referi la mutările viitoare ale lui Putin din 2023, trebuie să aruncăm o privire asupra caracteristicilor campaniei Rusiei din războiul din Ucraina, în 2022.

Mick Ryan susține că în noiembrie 2022, strategia Rusiei este compusă din cinci elemente. Primul pilon al strategiei ruse este narațiunea lor strategică că acesta este un război pentru a rezista agresiunii NATO.

Narațiunea „agresiunii NATO” joacă bine în anumite părți ale lumii, în special în Orientul Mijlociu, Asia de Sud și China.

O super putere mondială face o mutare neașteptată: Rusia devine principalul său furnizor de petrol

Al doilea element al strategiei Rusiei este războiul energetic strategic în curs de desfășurare împotriva Occidentului. Putin încă speră că va putea valorifica o iarnă rece și prețurile ridicate la energie pentru a modela opinia publică occidentală din emisfera nordică și pentru a conduce o intervenție europeană care forțează încetarea focului.

Un al treilea aspect al strategiei Rusiei pentru Ucraina este campania sa de „bombardament strategic”. Rușii vizează orașe, infrastructură și civili. Un al patrulea pilon al strategiei actuale a Rusiei este mobilizarea. Deși în unele părți este haotic, programul rus de mobilizare parțială este conceput pentru a înlocui pierderile de personal și a reconstrui o armată pentru viitoarele operațiuni ofensive.

O ultimă parte a strategiei Rusiei este de a deține teritoriul deja ocupat de forțele ruse. Aceasta include părți din cinci regiuni ucrainene și este susținută de declarația de anexare a lui Putin din septembrie.

Cum va arăta campania lui Putin din 2023?

Prima componentă a unei campanii ruse din 2023 va fi probabil continuarea loviturilor strategice. Dincolo de infrastructura energetică, aceasta ar putea include lovituri de precizie asupra țintelor militare strategice, în special asupra centrelor logistice și de formare. Dar va căuta și să descurajeze investițiile străine în Ucraina.

Un al doilea element al campaniei ruse din 2023 vor fi operațiunile militare, care, fără îndoială, vor angaja multe trupe rusești nou mobilizate, pentru a securiza cele cinci regiuni din declarația de anexare a Rusiei. Acesta este un obiectiv politic și strategic important. Acesta va include preluarea teritoriului, dar și eliminarea partizanilor din acele părți ale Ucrainei deja confiscate.

O nouă forță geopolitică influențează războiul Rusiei din Ucraina: L-a învins pe Putin printr-o mișcare neprevăzută

Parte integrantă a acestui lucru vor fi încercările de a îmbunătăți eficiența câmpului de luptă a forțelor terestre și aeriene ruse. Aceasta poate include încercări de a îmbunătăți logistica și securitatea zonei din spatele frontului, integrarea forțelor aeriene și terestre și securitatea operațională.

Un al treilea element al campaniei lui Vladimir Putin din 2023 va consta în activitățile politice de „rusificare” a teritoriului pe care îl controlează. Am văzut asta în locuri precum Herson și este o modalitate prin care Putin simte că își poate legitima și mai mult invazia.

Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#Putin razboi, #Rusia razboi, #Putin Ucraina, #Rusia Ucraina, #Vladimir Putin, #Rusia Ucraina razboi, #razboi Rusia , #Razboi Ucraina