Mazare a primit NUP pentru a trei oara in cazul uniformei naziste

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 21:44

   

Mazare a primit NUP pentru a trei oara in cazul uniformei naziste
Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a primit pentru a treia oara neinceperea urmaririi penale in dosarul in care este anchetat pentru port de insemne naziste in public.

Dupa analizarea probelor de la dosar, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au dispus neinceperea urmaririi penale fata de edil.

Primarul Constantei, social-democratul Radu Mazare, a defilat, in iulie 2009, in cadrul unei prezentari de moda cu tematica militara, imbracat intr-o uniforma de ofiter german. Alaturi de el s-a aflat fiul sau, Raducu, acesta purtand o uniforma de ordonanta. Federatia comunitatilor evreiesti din Romania, Centrul Simon Wiesenthal, MCA Romania, Consiliul national antidiscriminare si altii au protestat imediat.

Mazare si-a explicat gestul prin faptul ca a fost inspirat de filmul "Operatiunea Walkirie", unde personaj principal este, potrivit primarului Constantei, un ofiter german care voia "sa scape tara de un dictator nebun".

Ulterior, Radu Mazare si-a cerut scuze pentru ca a purtat uniforma de ofiter german, spunand ca nu a dorit "sa agreseze" pe cineva prin aceasta tinuta. "Eu am interpretat rolul unui ofiter care lupta impotriva lui Hitler. Acum, sigur, sunt unii care s-au simtit deranjati. In acest context, eu imi cer scuze in fata lor, pentru ca n-am vrut in niciun caz sa agresez pe cineva prin tinuta mea", a afirmat Radu Mazare.

Prima decizie de neincepere a urmaririi penale in cazul Mazare a fost data in 26 ianuarie 2010, fiind motivata prin faptul ca tinuta nu avea "nimic de-a face cu nazismul", insa, in martie 2010, noul sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta a infirmat solutia.

Mazare spune ca s-a imbracat ca un nazist din "Operatiunea Walkirie"

In 25 octombrie 2010, Parchetul Curtii de Apel Constanta a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Radu Mazare, apreciind ca din cuprinsul actelor aflate la dosar a rezultat ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor prevazuta de articolele 317, 321, 324 din Codul penal si ale articolelor 3, 4 si 5 din OUG 317/2002. "Denota mai degraba extravaganta si teribilism, decat intentia de a comite infractiuni", a apreciat Parchetul actiunea primarului Mazare.

Potrivit Legii 107/2006, utilizarea in public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Citeste mai multe despre
Sursa: rNews

Articol citit de 2504 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
tr2006
rank 5
Haina'l face pe om...
nazist.
CECILIA SHERBAN,QLD
rank 2
Tare ma prinde mirarea cand...
aud de unele hotarari din Justitia romaneasca.Mazare,teribilistul,cu propia gurita declara ca a vrut sa atraga atentia tarii cum se poate scapa de un dictator(PRIN ASASINAT ),sperand ca prin gestul sau sa se gaseasca vreun nebun chiar sa se inspire din aparitia spectaculoasa a respectivului primar.DAR Curta de Apel a considerat ca nu au existat ...intentii.Nici o clipa ,domnii zis magistrati,nu au vazut intentia lui Mazare de a incita populatia la asasinarea Presedintelui Tarii.Si nici un procuror nu s-a sesizat din oficiu,dupa cum i-ar fii dictat constiinta si functia.
CECILIA SHERBAN,QLD
rank 2
De ce stergeti comentariile ce nu va convi,domnilor maderatori?
Am postat un comentariu la decizia Curtii de Apel Constanta care a declarat ca defilarea lui Mazare era o copilarie a infantilului primar.CAND,chiar Mazare ,cu gurita lui,spuse ca o facuse ca sa atraga atentia cum poate scapa o tara de un dictator,Prin asasinat.Dar magistratii respectivi au privit cu simpatie spre fapta cu conotatii si internationale dar si indemnul la ASASINAT.Dumealor,li s-a parut ca a fost glumita unui nepotel nastusinic,un fel de Ionel Popescu din Vizita lui Caragiale.DOMNILOR MODERATORI nu le-a placut comentariul si l-au sters,considerandu-l ca este inscceptabi! Bine ca a fost defilarea lui Mazare si decenta,si fara intentie si acceptabila.
tavi49
rank 5
NORMAL !!!
Daca are omul "patalama " de la doctori ca nu e "intreg".
Ce sa faci cu el la zdup? Sperie si gardienii pe acolo.
Mai nasol ca zeci de mii , l-au votat si nu i-au cerut "patalamaua" inainte de alegeri !!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor