Articol citit de 2053 ori
Cata crème mulgatoarea de miorite sefa, recte Gigi lui Becali...
poate insulta Justitia din jiltul jafului ça ii cumva copuleaza misia, iar Ministrul Justitiei ii confirma pe calé de "asa-i bre ?! - Asa, asa !" pe rezon mon cher ça singure Unifurile si elle burdusite de trogloditi... zice ça asa-i modelu' de la Leana Ceausescu incoa si ça el este de neschimbat precum Legea Gtavitatiei, regret nu destinul meu ça natie caci ea este cum n-as fi, ci pe Dstoievsky cel cu "Amintiri din casa mortilor" pe carel-a scris post factum caderii din prea inalt in te miri ce. Cred ca suntem o natiune ce lasa demnitatea persévèrenta si demnitatea lui aspera ad astra intru salarizarea laxitatii sfincteriale, à sodomiei cu folos perechea de gumari, pe "Descurca-se fii-mea, caci nici si e eu, de-o viata, vai de khuru' mieu.
Profesorii universitari sunt din tagma hotilor
De aceea nivelul universitatilor romanesti nu este LA nivelul studentilor Romani care ajunsi in universitati de presigiu uimesc.Nu exista mandrie nationala ci doar hotie nationala in invatamamt.
N-ar fi mai bine să se ocupe de judecători, al căror număr s-a du
blat in condițiile in care numărul cauzelor s-a injumătățit si ale supercomputerizării, ca să nu ajungem ca Franța, care nu mai stie ce să facă cu ei! De altfel, nu de aceea le-a luat executorilor investirile si au inceput completele cu cate 2 judecători?
Tehnocsiokolizarea guvernului Romaniei
cu asemenea specimene care-si zic specialisti bruxelezi va avea finalmente un efect benefic.Se va demonstra ca socialismul democrat,asemanator celui din anii 70-79 este singura solutie a Romaniei.Sper ca dna Pruna si ceilalti specilalisti in arhivarea hartiilor de la Bruxelles sa fi facu scolile in strainatate ca altfel ii dau dreptate lui Basescu cu afirmatia ca -scoala romaneasca produce...tehnocrati.
Daca eu, om liber, scriu o carte, imi da mie statul ceva?
Doamna ministru trebuie sa simplifice putin rationamentul, ca sa castige in claritate. Nu trebuie depus efort ca sa demonstrezi ca lucrarile sunt sau nu stiintifice, si, pana la un punct, nici cine le-a facut, ci sa razpunzi la intrebarea: erau ele necesare in economia inchisorii? Raspund ele unei necesitati stringente a societatii pe care doar ei o puteau realiza? NU! A fost cel mult un hobby. De ce sa fie rasplatiti pentru asta?
Ca detinutii sa nu huzureasca pe seama societetii, ca sa-si achite partial cheltuielile de intretinere, sunt incurajati sa execute activitati NECESARE. Pentru ele, trebuie sa obtina stimulente.
Dar daca, motive umanitare, detinutilor li se creazai conditii pentru a-si satisface pasiuni in sport, arta, stiinta - in limitele conditiilor specifice – astea se plateste? Daca vor sa creeza "lucrari stiintifice" ca asa le place, bine, dar nu au adus fonduri, de ce sa fie rasplatiti ?
Daca eu, om liber, scriu o carte, imi da mie statul ceva?
Pe undeva, madam Perjoiu a spus o chestie cat se poate de adevarata
Locul cercetarii stiintifice NU este in penitenciar!
Adicatalea dumnealui, marele personaj X, se indeletniceste ani si ani de zile cu tot soiul de lucruri, printre care si ciordeala la greu. Nici macar nu pune mana pe-o carte s-o citeasca, darmite sa mai si scrie el insusi cateva randuri. Nu studiaza nimic (in afara de noile metode de ciordit) si nu are nici cea mai marunta activitate stiintifica. E prins si trimis dupa gratii. Si -hopa!- la parnaie i se trezeste brusc interesul pentru stiinta. Isi descopera instantaneu talentul de scriitor. Il cuprinde deodata pofta nestavilita de a scrie. Da' de ce n-a facut treaba asta pe cand era liber, in loc sa fie preocupat doar de acumularea averii si-a puterii prin furt? L-a cuprins cheful taman in puscarie. Asta pentru ca legea spune ca-n felul asta i se mai poate reduce termenul de sedere dupa gratii. Dar daca n-ar fi fost legea asta stupida, chiar as fi vrut sa vad: ar mai fi avut vreun mare si important puscarias chef de "studiu stiintific" si de scris? Ar mai fi scris vreunul macar o singura fraza? Si ca nu mai zic si de faptul ca pentru a se deda activitatii stiintifice si literare, puscariasul X mai are la dispozitie si cateva ore libere si relaxante, zilnic. In care poa' sa se scobesca cu degetu-n nas sau sa deseneze avioane, fiindca oricum "lucrarile stiintifice" i le scriu altii. Adica, dupa ce ca beneficiaza de reduceri din pedeapsa, mai beneficiaza si de un program de detentie lejer, cu ore libere dedicate "studiului si scrierii de lucrari stiintifice". Pai ce-i acolo, nene? Biblioteca, laborator, casa de creatie, institut de cercetari, sau PUSCARIE? Ala care ajunge acolo trebuie sa-si ispaseasca o pedeapsa data pentru magariile comise. La fel ca toti ceilalti detinuti. Fara discriminari, fara departajari, fara inlesniri si fara reduceri. Fiindca de aia e pedeapsa, si nu sejur sau concediu de odihna!
De fapt, legea asta (absolut nedemocratica si stupida) cu reducerea pedepsei pe baza de scris, a fost data in 2013 special pentru Adrian Nastase, care fusese intemnitat cu un an in urma, in 2012. Guvernantul Ponta si pesedoii aflati atunci la putere s-au straduit din greu pentru treaba asta. Nastase a fost cel care a inaugurat Epoca Scriitorilor din Parnaie. Meritul lui, e drept, a fost acela ca ca si-a scris cartea singur, fara ajutoare si "binecuvantari", fiindca -e cinstit sa recunoastem- a fost capabil. Pe urma insa, modelul lui a fost urmat de tot mai multi "puscariasi-scriitori". Toti, fireste, oameni de vaza, cu foste functii grele. Oameni cu bani la fel de grei, care-au platit din belsug sa li se scrie carti cu toptanul si sa scape astfel mai devreme din puscarie. Iar legea a ramas si pe mai departe asa cum a fost elaborata, fiindca TOTI au avut (si au) interesul s-o pastreze, indiferent de culoarea politica. In ultimii 3 ani de cand a fost promulgata legea asta, au fost scrise peste 400 (patru sute!!!) de carti in spatele gratiilor! E de rasul curcilor, parol!
Cateodata se mai intampla ca locul cercetarii sa fie shi intr-un
penitenciar... este celebru cazul lui Valery Fabrikant (google search, murderpedia, wikipedia, etc): omul, condamnat pe viatza pentru patru crime, a publicat din pushcarie in jurnale de mare calibru. Revenind la derbedeii noshtri (nici macar nishte shcolitzi mai de soi n-avem la parnaie !), prima masura, de suspendare, trebuie urmata de o precizare/normare mai detaliata a legii (standarde: a fost supusa lucrarea la peer-review ? unde ? de catre cine ?, etc).