Graba strica treaba si in pat

Joi, 04 Decembrie 2008, ora 20:07
10337 citiri
Graba strica treaba si in pat

Probabil ca nu exista barbat care sa nu fi avut problema ejacularii premature. Ea poate avea doua forme: fie ejacularea rapida, la cateva minute dupa intromisiune, fie ejacularea chiar inainte de momentul impreunarii.

In mod normal, este vorba de o problema des intalnita in cazul tinerilor cu experienta sexuala redusa, dar se manifesta si la barbatii mai in varsta, mai ales la cei fara o viata sexuala regulata. Este foarte rar cauzata de o afectiune fiziologica. De cele mai multe ori, cel care joaca feste este psihicul.

Fie ca este cauzata de teama de esec, fie de emotii intense sau nervozitate, ejacularea precoce face tot mai multe victime, conform csid.ro. Iata cateva dintre solutiile gasite de sexologi pentru aceasta problema.

Metoda Masters & Johnson

Aceasta metoda are ca scop intarzierea ejacularii prin strangerea glandului (capului) penisului cu cateva secunde inaintea momentului ireversibil, fie de catre barbat, fie de catre partenera. Tehnica se repeta de cateva ori in timpul actului sexual, fiind urmata, de fiecare data, de intreruperea excitarii timp de jumatate de minut.

Metoda se desfasoara in trei etape, a cate trei saptamani. In prima etapa, cei doi parteneri vor face doar sex oral. In a doua etapa, cuplul va trece la sex normal, pozitia partenerei fiind deasupra, iar in ultima faza, controlul va fi preluat de catre barbat, care va sta deasupra femeii.

Prelungirea preludiului

Prin aceasta metoda, organele genitale ale femeii vor fi mult mai lubrifiate, determinand prelungirea actului sexual.

Contractarea voluntara in timpul actului sexual

Acest exercitiu poate fi practicat si in timpul masturbarii sau al urinarii, pentru a avea o eficienta maxima in timpul unei partide de sex.

Acte sexuale multiple

Daca prima ejaculare a fost precoce, dupa cateva minute de stimulare reciproca incercati o noua penetrare. In cazul unei prime intalniri, pentru a nu-i lasa o impresie proasta partenerei, puteti sa va masturbati cu cateva minute inainte de inceperea "ostilitatilor".

Schimbarea pozitiilor sexuale

Monotonia poate duce si ea la ejacularea precoce. Ca atare, schimbati cat mai des pozitiile in timpul actului sexual. Cea mai favorabila pentru controlul eficient este pozitia "pe la spate".

Metoda vasului cu apa rece

Se spune ca e folosita de chinezi si consta in introducerea penisului intr-un vas cu apa rece in momentul in care barbatul simte ca se apropie clipa fatidica. Eficienta acestei metode nu a fost verificata stiintific si nu se cunoaste nici gradul de incalzire al apei din vas.

Ejacularea precoce

Efecte nedorite

Desi nu determina aparitia unor probleme grave de sanatate, ejacularea precoce poate cauza neplaceri evidente in viata de cuplu. Iata cateva dintre acestea:

1. Tensiuni intre parteneri. Daca problema se repeta deseori, iar cei doi parteneri nu discuta si nu incearca sa gaseasca o rezolvare, atunci ejacularea precoce poate duce la frustrari evidente.

2. Intarzierea aparitiei sarcinii dorite. Ejacularea precoce - mai ales cand se manifesta chiar inaintea intromisiunii - poate face imposibila fertilizarea partenerei.

Cauze psihice

Medicii si psihologii au determinat motivatiile psihice ale ejacularii precoce: teama de un nou esec; stresul cotidian si oboseala fizica; teama ca dimensiunile penisului sunt prea mici fata de asteptarile partenerei; incordarea in timpul actului sexual; senzatia de vina - in cazul unei relatii "neprincipiale".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#sex, #ejaculare precoce, #tehnici , #stiri Rapid