Despre Rares Manescu

Rares Manescu s-a nascut la 6 iulie 1969, in Bucuresti.

Licentiat in management financiar, contabil si administrativ, el este membru PNL de peste 22 de ani: a inceput ca simplu membru de partid, iar astazi este vicepresedinte PNL , dar si presedinte al filialei PNL Sector 6.

Rares Manescu a ocupat un fotoliu de parlamentar in legislatura 2004-2008, ca membru al Camerei Deputatilor, iar in 2012 a candidat din partea USL pentru functia de primar al Sectorului 6. La alegeri acastigat 49,96 la suta din voturi, fata de principalul sau contracandidat, fostul primar Cristian Poteras, care a obtinut 20,32 la suta din voturi. 

Este casatorit cu europarlamentarul  Ramona Manescu, cu care are doi copii: Vlad si Dragos. "Familia este cel mai important lucru din viata mea si sunt fericit sa o am mereu alaturi de mine, in tot ceea ce fac“, declara Manescu.

Candidatul USL la Primaria Sectorului 6

Rares Manescu s-a inscris in cursa pentru Primaria Sectorului 6, fiind sustinut de USL, alianta politica aflata in prezent la Guvernare.

Principalele teme ale programului sau de guvernare locala au fost: strângerea urgenta a câinilor vagabonzi din Sector, cresterea sigurantei copiilor in scoli, atragerea de investitii pentru crearea unor noi locuri de munca si construirea unui spital modern in Sectorul 6.  

Studii

Rares Manescu este licențiat in management financiar contabil si administrativ si in administrație publica, absolvent al unui master in "Administrație Publica si Integrare Europeana”. A obținut doctoratul in economie cu tema "Politici bugetare in dezvoltarea economica. România in perioada post-aderare”.

Activitatea profesionala

In perioada 1998-2003 a activat ca manager al mai multor societați comerciale. Ulterior a fost ales consilier local la Primaria Sectorului 6 din Bucuresti, acolo unde a facut parte din Comisia pentru Urbanism. intre 2004 si 2008 a fost deputat si membru al Comisiei pentru administrație publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputaților.

In timpul mandatului de parlamentar, a propus mai multe proiecte de lege, cum ar fi modificarea si completarea Ordonanței de Urgența a Guvernului nr.148 din 3 noiembrie 2005 privind susținerea familiei in vederea cresterii copilului – devenita Legea 257 din 2008 sau, printre altele, propunerea legislativa privind modificarea si completarea Legii invațamântului nr.84/1995 – devenita ulterior Legea 33 din 2008.

Alte propuneri legislative au vizat adoptarea codului de conduita si integritate politica a alesilor locali sau modificarea si completarea OG 85/2001 privind organizarea si funcționarea asociațiilor de proprietari.

Activitate politica

A intrat in PNL in 1990, urmând calea tatalui sau, Virgil Manescu, unul dintre fruntasii liberali din perioada postbelica. Rares Manescu este presedinte al Filialei PNL Sectorul 6 incepând din 2001. Din 1990 a indeplinit mai multe funcții de conducere in cadrul Partidului Național Liberal printre care Secretar General Zonal intre 1993 si 1994, Secretar General al Tineretului Național Liberal intre 1994 si 1995, Vicepresedinte PNL Sector 6 intre 1997 si 2001, membru in Biroul Național al Tineretului Național Liberal intre 1998 si 2000.

Din 2002 pâna in prezent este membru in Comitetul de Coordonare al Municipiului Bucuresti. in martie 2009 a fost ales vicepresedinte al Partidului Național Liberal. De asemenea, tot in 2009, a fost seful campaniei Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare.

Link-uri utile:

Rares Manescu
Rares Manescu

Data nasterii: 6 iulie 1969

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Rares Manescu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.