Imagini dramatice după ofensiva Israelului în Fâșia Gaza. Peste 200.000 de oameni caută refugiu VIDEO

Miercuri, 11 Octombrie 2023, ora 22:50
4230 citiri
Imagini dramatice după ofensiva Israelului în Fâșia Gaza. Peste 200.000 de oameni caută refugiu VIDEO
Imagine dintr-un cartier din Gaza FOTO Nexta/X

Cel puţin 1.100 de persoane au fost ucise, iar alte 5.339 au fost rănite în Fâşia Gaza începând de sâmbătă, când Israelul a declarat război mişcării islamiste palestiniene Hamas, a anunțat miercuri, 11 octombrie, Ministerul palestinian al Sănătăţii, relatează AFP.

Ministerul de la Gaza avertizează că pene de electricitate antrenează o suspendare a serviciilor în cel puţin 58 de laboratoare şi bănci de sânge - punând în pericol viaţa a mii de oameni care au nevoie de un tratament.

Israelul şi-a intensificat ofensiva în Fâşia Gaza, după măceluri comise în weekend de combatanţi Hamas.

Guvernul israelian a dispus un ”asediu complet” al Fâşiei Gaza şi a oprit alimentarea cu electricitate, hrană, apă şi combustibil a enclavei.

Printre victime, oameni care lucrau pentru ONU

ONU a anunțat, miercuri, că 11 profesori ai unor şcoli din Fâşia Gaza administrate de către ONU şi 30 de elevi au fost ucişi în atacuri israeliene, relatează CNN. Alţi trei profesori şi opt elevi au fost răniţi, potrivit Organizaţiei.

În total, 1.000 de case au fost distruse în enclava palestiniană, iar alte 560 au fost avariate şi nu mai pot fi locuite, potrivit aceleiaşi surse.

În total, 220.000 de oameni caută refugiu din calea atacurilor aeriene israeliene, mai anunţă ONU.

Locuitori ai enclavei s-au refugit în 92 de şcoli ONU, rezervele de apă şi hrană scad, iar unii membri ai personalului Organizaţiei muncesc nonstop 24 de pre din 24, subliniază Organizaţia.

”Cetăţenii au nevoie de protecţie”, cere un purtător de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

”Vrem să se deschidă un coridor umanitar”, pledează el.

ONU se află în contact cu lideri din întreaga lume pe tema unei căi trecere în Egipt, iar secretarul general al ONU António Guterres discuta la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, generalul Daniel Hagari, a anunțat miercuri că cel puţin 1.200 de persoane au fost ucise în țara sa în atacurile Hamas, inclusiv cel puţin 189 de militari. Un bilanţ anterior anunţa 86 de morţi în rândul armatei israeliene.

Israelul dă o „ultimă șansă” acordului pentru ostatici înaintea atacului asupra orașului Rafah VIDEO
Israelul dă o „ultimă șansă” acordului pentru ostatici înaintea atacului asupra orașului Rafah VIDEO
Israelul vede cele mai recente eforturi de a obţine o încetare a focului şi un acord pentru ostatici în războiul din Gaza ca pe o „ultimă şansă” înaintea atacului planificat asupra...
Israelul a bombardat nordul Fâşiei Gaza în cel mai puternic atac din ultimele săptămâni. „Alte crime atroce” FOTO/VIDEO
Israelul a bombardat nordul Fâşiei Gaza în cel mai puternic atac din ultimele săptămâni. „Alte crime atroce” FOTO/VIDEO
Armata israeliană a bombardat în timpul nopţii nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni, provocând panică printre locuitori şi...
#Razboi Israel Gaza, #razboi Israel Hamas, #ofensiva israeliana, #morti, #palestinieni , #Israel Fasia Gaza