Un înalt oficial al Ucrainei în România spune că sunt sute de victime în rândul civililor: ”Atacurile sunt masive”

Joi, 24 Februarie 2022, ora 18:03
2886 citiri
Un înalt oficial al Ucrainei în România spune că sunt sute de victime în rândul civililor: ”Atacurile sunt masive”
Sute de ucraineni s-au refugiat la metro FOTO Nexta Live

Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, a declarat joi, 24 februarie, că țara sa este lovită din toate părțile de Rusia, înregistrându-se sute de victime în rândul civililor.

Potrivit acestuia, până la prânz armata ucraineană a doborât șase avioane de luptă și mai multe elicoptere.

”În ţara mea este o situaţie gravă, ca urmare a încălcării drastice a dreptului internaţional, a regulilor civilizate. Ucraina este sub un atac masiv din partea Federaţiei Ruse. Practic, începând de dimineaţă, au fost permanent atacuri asupra obiectivelor de infrastructură ale Ucrainei, începând cu aeroportul şi terminând cu depozite de combustibil şi comandament militar, în toată ţara, începând cu oraşul Harkov, terminând cu Odesa”, a spus Paun Rohovei.

„Armata ucraineană e pregătită și a fost pregătită pentru un astfel de scenariu. A ripostat și ripostează în continuare. După ultimele date de la ora 13, au fost doborâte 6 avioane de luptă rusești, un număr mare de elicoptere și un număr mare de tancuri și blindate. Au fost luați inclusiv prizonieri soldați ruși. În momentul de față, atacurile sunt foarte masive. E foarte greu de a-i ține la linie, de asta am apelat la toți partenerii noștri internaționali, că să depunem toate eforturile politico-diplomatice, pentru a lupta pe două fronturi, frontul politico-diplomatic și frontul ca atare”, a adăugat diplomatul.

Acesta a vorbit și despre situația din Kiev.

„Kievul încă nu e înconjurat, e foarte bine apărat. E un aflux mare, dar nu cel care a fost anunțat. Lumea e calmă și cel mai important e că există un avânt de patriotism în populație”, a adăugat el.

Întrebat la ce ar trebui să se aștepte Ucraina în perioada următoare, Rohovei a spus: „Aici ar trebui să se intre în creierii lui Puțin. Ne așteptăm la lucruri grave. Armata ucraineană e pregătită pentru o ripostă foarte puternică”.

Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România a precizat că ar fi vorba despre sute de victime în rândul civililor.

„Sunt de ordinul sutelor de oameni din teritoriile care n-au fost niciodată separatiste. Civili. În rândul militarilor nu pot spune o cifră exactă. Dar sunt victime și din partea rușilor. Se îndreaptă pe tot frontul de 2.000 de kilometri pe care îl avem spre orașele mari. E o încercuire și încearcă să se ducă masiv spre orașele mari”, a adăugat el.

Joi, Paun Rohovei s-a întâlnit, la Parlament, cu preşedinţii celor două Camere, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu.

Ucrainenii fac victime în teritoriile aflate sub controlul rușilor. Ocupația rusă anunță că patru persoane au fost ucise
Ucrainenii fac victime în teritoriile aflate sub controlul rușilor. Ocupația rusă anunță că patru persoane au fost ucise
Patru persoane au fost ucise joi, 25 aprilie, în urma unor atacuri ucrainene în teritoriile aflate sub controlul Moscovei, anunţă reprezentanţi ai ocupaţiei ruse, relatează AFP. "Drone...
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
#razboi Ucraina, #Paun Rohovei, #atac rusia kiev, #victime , #Razboi Ucraina