Aliații lui Putin despre trimiterea de trupe occidentale în Ucraina: ”Macron să-și amintească cum s-a terminat totul pentru Napoleon”

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 20:29
6446 citiri
Aliații lui Putin despre trimiterea de trupe occidentale în Ucraina: ”Macron să-și amintească cum s-a terminat totul pentru Napoleon”
Aliații lui Putin susțin că trupele occidentale ar avea soarta soldaților lui Napoleon FOTO Pixabay

Aliaţii preşedintelui rus Vladimir Putin l-au avertizat miercuri, 28 februarie, pe preşedintele francez Emmanuel Macron că orice trupe pe care le-ar trimite în Ucraina ar avea acelaşi sfârşit ca Marea Armată a lui Napoleon Bonaparte, a cărui invazie în Rusia în 1812 s-a sfârşit cu moarte şi înfrângere.

Macron a făcut recent declarații în care nu a exclus posibilitatea ca naţiunile europene să trimită trupe în Ucraina, deşi a avertizat că nu există un consens în acest stadiu.

Comentariile sale au determinat o serie de alte ţări occidentale, inclusiv SUA şi Marea Britanie, să declare că nu au astfel de planuri, în timp ce Kremlinul a avertizat că un conflict între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică, condusă de Washington, ar fi inevitabil dacă membrii europeni ai NATO ar trimite trupe pentru a lupta în Ucraina.

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) şi un aliat apropiat al lui Putin, a declarat că Macron pare să se vadă ca Napoleon şi l-a avertizat să nu calce pe urmele împăratului francez.

"Pentru a-şi menţine puterea personală, Macron nu s-a putut gândi la nimic mai bun decât să declanşeze un al treilea război mondial. Iniţiativele sale devin periculoase pentru cetăţenii Franţei", a opinat Volodin pe contul său de social media.

"Înainte de a face astfel de declaraţii, ar fi fost bine ca Macron să-şi amintească cum s-a terminat totul pentru Napoleon şi soldaţii săi, dintre care peste 600.000 au rămas să zacă în pământul umed", a afirmat liderul Dumei.

Războiul din Ucraina a declanşat cea mai gravă criză în relaţiile Rusiei cu Occidentul de la criza rachetelor din 1962 în Cuba, iar Putin, care controlează cel mai mare arsenal nuclear din lume, a avertizat cu privire la pericolele unei confruntări directe între NATO şi Rusia.

Cu toate acestea, declaraţia lui Macron a fost salutată de unii lideri din Europa de Est.

Dar fostul preşedinte Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a sugerat că Macron are iluzii periculoase de grandoare şi a spus că declaraţia sa este un exemplu de cât de greşită a devenit gândirea politică occidentală.

"Moştenitorii mici şi tragici ai lui Bonaparte, încercând să-şi pună epoleţii de aur smulşi acum 200 de ani, sunt dornici de răzbunare cu magnitudine napoleoniană şi debitează absurdităţi feroce şi extrem de periculoase", a spus el.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat că sugestia lui Macron a scos la iveală faptul că alte ţări occidentale, spre deosebire de Macron, au înţeles riscurile unei ciocniri directe între trupele NATO şi Rusia.

"Liderii multor guverne europene au spus rapid că nu au plănuit şi nu plănuiesc nimic de acest gen", a spus ea. "Aceasta arată că ei înţeleg pericolul", a concluzionat Zaharova.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Rușii au folosit patru tipuri de rachete, inclusiv temutele Kalibr, în timpul unui atac masiv asupra Ucrainei care a avut loc sâmbătă, 27 aprilie, scrie presa ucraineană. În jurul orei...
#razboi Ucraina, #Rusia Ucraina, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #Napoleon Bonaparte , #Razboi Ucraina