Vești cumplite primite de Putin dintr-un punct cheie: Eșec al armatei sale cauzat de 2 metehne apărute

Marti, 23 Ianuarie 2024, ora 00:30
6237 citiri
Vești cumplite primite de Putin dintr-un punct cheie: Eșec al armatei sale cauzat de 2 metehne apărute
Slaba pregătire și lipsa coordonării au dus la eșecul armatei lui Putin FOTO: Newsweek

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum 23 de luni nu dă niciun semn că s-a putea opri prea curând, iar veștile primite la Kremlin de pe câmpul de luptă sunt cumplite. Un eșec al armatei ruse s-a înregistrat într-un punct cheie al frontului, pe malul estic al râului Nipru, unde trupele Moscovei nu reușeșc să cucerească această poziție de la forțele ucrainene.

Acest insucces vine din cauza a două metehne ale armatei Rusiei, cu care se confruntă în ultimul timp, spun experții de la ministerul Apărării al Marii Britanii, într-o nouă evaluare a războiului, potrivit Newsweek.

Trupele Rusiei nu au reușit să împingă Ucraina de pe teritoriul aflat sub controlul Kievului de pe malul de est al Niprului și asta în ciuda „avantajului semnificativ” al Moscovei pe malul stâng al râului.

Putin l-a scăpat de sub control: Vești îngrozitoare despre submarinul nuclear rusesc K-278 VIDEO

Grupul de forțe Dnipr din Rusia a „eșuat în toate încercările de a-i îndepărta pe apărătorii ucraineni” de pe malul de est, „în ciuda faptului că are aproape sigur un avantaj semnificativ în raportul de forțe” în zonă, a anunțat sâmbătă ministerul Apărării al Regatului Unit.

„Este foarte probabil ca slaba pregătire și coordonare a forțelor ruse din zonă să le limiteze capacitățile ofensive, două slăbiciuni din ultima vreme” ale armatei lui Putin, a spus guvernul britanic.

Ucraina a înregistrat câștiguri considerabile în regiunea de sud a Hersonului în prima sa contraofensivă la sfârșitul anului 2022, împingând forțele ruse înapoi pe malul de est al Niprului, care a marcat aproximativ linia frontului în regiune pe tot parcursul anului 2023 și în 2024. Luptătorii de la Kiev s-au redus la apărarea de pe malul de est, stabilind zone de control în sate, precum Krynky.

Ucraina sperase să retragă controlul rusesc prin sudul Ucrainei în contraofensiva de vară din 2023, dar aceste progrese dramatice nu s-au materializat.

În jurul lunii aprilie 2023, guvernul Rusiei a făcut una dintre primele referiri la un „Grup de forțe al Dnipr” care operează în sudul Ucrainei. Grupul s-a format probabil după pierderi grele suferite de forțele inițiale ale Moscovei în jurul Hersonului, a spus Londra în primăvara trecută.

Unii oameni își atacă zilnic cel mai mare organ din corp fără să știe: Scapi de cancer dacă faci 3 zile de pauză

Forțarea Ucrainei de pe malul stâng al râului Nipru „rămâne un obiectiv operațional prioritar pentru Rusia”, a adăugat sâmbătă guvernul Marii Britanii. „Este foarte probabil ca Rusia să persiste cu atacuri în zona Krynky în următoarele săptămâni, în ciuda pierderilor tot mai mari de personal”.

Forțele ucrainene își mențin pozițiile pe malul stâng al Niprului și până sâmbătă nu au existat modificări confirmate în prima linie, a afirmat think tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), în ultima sa analiză.

Forțele de apărare sudice ale Ucrainei au declarat duminică că Rusia continuă eforturile de a împinge Ucraina înapoi de pe malul stâng, dar că trupele Kievului au scos 14 soldați ruși, nouă vehicule blindate și cinci drone pe malul de est în ultimele 24 de ore. Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că forțele sale au eliminat 20 de soldați ucraineni și patru dintre vehiculele militare ale Kievului peste linia frontului în Herson.

Reducerea pozițiilor rusești pe malul stâng costă Ucraina. „Situația este deplorabilă”, a declarat un soldat ucrainean care operează pe malul de est al Niprului.

La începutul săptămânii, colonelul Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare de Sud ale Ucrainei, a declarat că forțele Kievului se confruntă cu „dificultăți logistice”, dar s-au angajat să extindă capul de pod stabilit peste râu.

Atac masiv cu 34 de rachete de croazieră în Ucraina. Două persoane au murit, iar patru centrale termice au fost grav avariate FOTO/VIDEO
Atac masiv cu 34 de rachete de croazieră în Ucraina. Două persoane au murit, iar patru centrale termice au fost grav avariate FOTO/VIDEO
Armata rusă a lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 27 aprilie, un „atac masiv” împotriva unor structuri energetice în trei regiuni din Ucraina, soldat cu cel puţin doi morţi,...
SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde de dolari pentru Ucraina. Va permite Kievului să „stabilizeze prima linie” VIDEO
SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde de dolari pentru Ucraina. Va permite Kievului să „stabilizeze prima linie” VIDEO
Lloyd Austin, ministrul american al Apărării a anunţat vineri, 27 aprilie, o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un moment...
#razboi Ucraina, #esec armata rusia, #nipru, #ucraina nipru, #armata Rusia Ucraina, #Putin razboi, #razboi ucraina rusia , #Razboi Ucraina