Putin se scufundă tot mai mult: Arma de temut a Rusiei devine inactivă

Marti, 26 Martie 2024, ora 03:40
14198 citiri
Putin se scufundă tot mai mult: Arma de temut a Rusiei devine inactivă
Putin se confruntă cu mari probleme în Rusia kremlin.ru

Probleme intense pentru Vladimir Putin, care arată slăbiciuni majore ale regimului său, atât pe frontul din Ucraina, cât și în gestionarea situației de securitate din Rusia, după atacurile teroriste de la Moscova. Acum, ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, anunță că măreața flotă din Marea Neagră a lui Putin se scufundă tot mai mult, arma de temut a armatei roșii devine ”inactivă funcțional”, după pierderile recente.

Comentând după ultimele lovituri ucrainene asupra orașului-port Sevastopol din Crimeea, ministrul britanic al apărării a spus că flota rusă de la Marea Neagră a ajuns să fie nefuncțională, potrivit Newsweek.

Grant Shapps a distribuit o postare pe X, fosta Twitter, a Ministerului Apărării ucrainean în care își revendică responsabilitatea pentru loviturile cu rachete asupra Sevastopolului duminică.

Informațiile pe care Putin le ascunde cu grijă: Americanii dezvăluie pierderile reale ale rușilor în Ucraina

Conturile de informații cu sursă deschisă au sugerat că în atacuri au fost folosite rachete Storm Shadow furnizate de Marea Britanie, în timp ce bloggerii ruși spun că au fost folosite rachete Neptune, rachete ADM-160 și drone. Serviciile de informații militare ucrainene au declarat că avariile aduse navei ruse Yamal sunt critice și că „o breșă în puntea superioară a făcut ca nava să se încline la tribord”.

Navele de debarcare din clasa Ropucha, Yamal și Azov, au fost lovite, la fel ca și centrul de comunicații al flotei din Sevastopol, Crimeea, și alte facilități de infrastructură în ultimul atac. Kievul s-a lăudat cu „vestea grozavă” în postarea ministerului ucrainean al apărării, care se termina cu „Bravo! Crimeea este Ucraina!”

Alături de postarea partajată, Shapps a scris: „Ocuparea ilegală continuă de către Putin a Ucrainei solicită un cost masiv pentru flota rusă de la Marea Neagră, care este acum inactivă funcțional”.

Mutarea inteligentă a Ucrainei pentru a-l opri pe Putin: Scutul nevăzut conceput pe 2.000 de kilometri

"Rusia a navigat pe Marea Neagră din 1783, dar acum este forțată să-și constrângă flota în port. Și chiar și acolo navele lui Putin se scufundă!"

Kievul a promis că va recuceri Peninsula Crimeea, care a fost ocupată de Rusia din 2014 și găzduiește parțial flota Mării Negre. Deși are doar o flotă mică, Ucraina a folosit rachete și drone navale cu mare efect împotriva navelor rusești, paralizând capacitățile sale navale.

Grupul de reflecție al Institutului Hudson a declarat la începutul acestei luni că Ucraina a scufundat sau a avariat grav aproximativ o treime din flota Mării Negre, iar acest lucru va crește la jumătate până anul viitor.

Putin nu poate opri situația apărută pe front, ce se extinde: Fenomenul din armata rusă amplificat de 5 ori

Pierderile recente ale Rusiei au inclus nava Caesar Kunikov din clasa Ropucha în februarie, Olenegorsky Gornyak în august, Minsk din clasa Ropucha în luna următoare și nava de debarcare Novocherkassk în decembrie.

Atacurile au crescut în frecvență în ultimele luni forțând flota Rusia să se mute spre est, spre Novorossiysk, un oraș-port al Mării Negre pe teritoriul rus, dar această mișcare a împiedicat capacitatea Moscovei de a opera în partea de vest a mării.

Oficialii ucraineni spun că celelalte baze ale flotei Rusiei sunt structural inferioare celei de la Sevastopol și că forțele Moscovei încă trebuie să facă unele sarcini, cum ar fi reîncărcarea sistemelor de rachete Kalibr pe nave, la Sevastopol, deoarece alte baze nu au capacitatea.

În actualizarea sa de duminică, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a spus că, indiferent de pagubele cauzate, ultimele lovituri ucrainene asupra navelor flotei Mării Negre vor continua probabil să descurajeze Rusia să redistribuie nave la Sevastopol și vestul Mării Negre și va „complica capacitatea (flotei) de a-și maximiza capacitățile de luptă”.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#razboi Ucraina, #flota rusa, #flota rusa Marea Neagra, #flota rusa Sevastopol, #Sevastopol, #Crimeea Ucraina, #Putin razboi , #Razboi Ucraina