Germania se pregătește pentru atacul lui Putin. Vestea care îngrozește Europa: Amenințarea e pe masă la Berlin

Marti, 16 Ianuarie 2024, ora 03:40
17712 citiri
Germania se pregătește pentru atacul lui Putin. Vestea care îngrozește Europa: Amenințarea e pe masă la Berlin
Un scenariu al unui posibil atac al lui Putin asupra NATO este pe masa Germaniei FOTO: Bild

În timp ce războiul provocat de Rusia în Ucraina se apropie cu pași repezi de borna celor doi ani, iar trupele sale încearcă să ocupe mai mult teritoriu, Germania se pregătește, conform unui document secret clasificat, pentru atacul lui Putin asupra NATO. Vestea care îngrozește Europa este o amenințare care face parte dintr-un scenariu aflat pe masa armatei de la Berlin.

Publicația Bild a dezvăluit informațiile secrete, care afirmă că Ministerul german al Apărării conturează în detaliu posibila ”cale către un conflict” dintre agresorul Rusia și alianța NATO.

În documentul secret se arată că acțiunile rusești și occidentale sunt descrise lună de lună și cu precizie locală, culminând cu desfășurarea a sute de mii de soldați NATO și o iminentă izbucnire a războiului în vara lui 2025.

Putin ascunde un oraș secret în Rusia: Nimeni nu intră sau iese din groaznicul loc VIDEO

Scenariul secret al Bundeswehr „Apărarea Alianței 2025” începe în februarie 2024. Rusia începe un alt val de mobilizare și cheamă încă 200.000 de oameni în armată. Kremlinul începe apoi o ofensivă de primăvară - întărită de sprijinul slăbit din partea Occidentului în direcția Kiev - care va obține un succes mai mare până în iunie 2024 și va împinge armata ucraineană înapoi încetul cu încetul.

Conform scenariului, atacul Rusiei inițial sub acoperire și ulterior tot mai deschis asupra Occidentului începe în iulie. Atacurile cibernetice grave și alte forme de război hibrid, în special în țările baltice, duc la crize din ce în ce mai noi. Rusia începe incitarea împotriva minorităților etnice ruse din Estonia, Letonia și Lituania.

Există ciocniri pe care, conform scenariului, Rusia le folosește drept scuză pentru a începe exercițiul de amploare „Zapad 2024” cu 50.000 de soldați în vestul Rusiei și Belarus din septembrie.

Lumea, în pragul catastrofei mondiale: Un alt război ar putea izbucni brusc, după Ucraina și Gaza

Dar, ca și în 2021, Rusia abuzează de presupusele sale manevre din Belarus pentru o acumulare masivă de trupe - la granița cu Polonia și Lituania.

Când ar putea ataca Putin țările NATO?

Așa ar putea escalada lucrurile, potrivit documentului secret al Bundeswehr: în octombrie, Rusia a mutat trupe și rachete cu rază medie de acțiune la Kaliningrad și a continuat să-și înarmeze exclava cu minciuna propagandistică a unui atac iminent al NATO. Scopul secret al Kremlinului: cucerirea coridorului Suwalki – culoarul îngust polono-lituanian dintre Belarus și Kaliningrad.

Conform scenariului, din decembrie 2024 ar avea loc un „conflict de frontieră” indus artificial și „revolte cu numeroase morți” în zona Suwalki Gap.

Chiar în momentul în care SUA ar putea fi mai mult sau mai puțin fără lider timp de câteva săptămâni, Rusia repetă invazia din 2014 a Ucrainei de Est pe pământul NATO în scenariul exercițiului Bundeswehr!

Putin face o declarație neașteptată: ”Rusia are un nou inamic, dar ne vom ocupa de el rapid”

Conform scenariului exercițiului, ar urma să aibă loc o reuniune specială a Consiliului NATO în ianuarie 2025, la care Polonia și statele baltice vor raporta o amenințare tot mai mare din partea Rusiei.

Rusia ar folosi propaganda pentru a transforma adevărata situație de amenințare în ceva opus și pentru a muta trupe suplimentare în țările baltice și în Belarus în martie 2025.

În mai 2025, NATO decide măsuri de descurajare credibile pentru a preveni un atac rusesc asupra coridorului Suwalki. În Ziua X, comandantul NATO ordonă desfășurarea a 300.000 de militari, inclusiv 30.000 de germani, pe flancul estic al Alianței.

Bundeswehr a declarat publicației citate că „examinarea diferitelor scenarii, chiar și a celor extrem de improbabile, face parte din rutina sa militară”.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov, a avertizat joi, 25 aprilie, că facilitățile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate permanent pe teritoriul polonez, vor deveni o țintă...
#razboi Ucraina, #razboi Rusia NATO, #Rusia NATO, #Putin razboi, #Germania Rusia, #Germania razboi Rusia, #NATO Rusia , #Razboi Ucraina