Un general german avertizează despre un posibil război NATO-Rusia: Ce țări va afecta conflictul blitzkrieg

Miercuri, 24 Ianuarie 2024, ora 02:21
4516 citiri
Un general german avertizează despre un posibil război NATO-Rusia: Ce țări va afecta conflictul blitzkrieg
Generalul german von Sandrart avertizează privind un posibil război NATO-Rusia FOTO: Times

Comandantul german al alianței atlantice din zona de nord a Europei, generalul locotenent Jurgen-Joachim von Sandrart dă un avertisment serios Occidentului, susținând că un posibil război NATO-Rusia poate fi oricând o variantă, în viitor. Un conflict blitzkrieg ar afecta în primul rând statele baltice, care sunt pe radarul lui Putin și al Rusiei.

Dar cu toate astea, generalul consideră că NATO este pregătită să răspundă cu tărie Rusiei, iar în prezent alianța construiește ”un zid de apărare” în statele baltice pentru a putea face provocărilor lui Putin, prin organizarea mai multor batalioane de militari, potrivit The Times.

În planul luat în calcul de NATO se spune că la câțăva ani după o pauză în luptele din Ucraina, Rusia ar putea lovi statele baltice. Iar primul lucru pe care l-ar face Putin ar fi cucerirea coridorului Suwalki, din apropierea granițelor cu Polonia, Belarus și Kaliningrad, enclava rusă.

O țară vrea să domine lumea, devenind centrul globului: Țintește să înlocuiască SUA, fixând și o dată

Acesta este scenariul de coșmar schițat de comandantul german NATO însărcinat cu pregătirea apărării nord-estului Europei, generalul locotenent Jürgen-Joachim von Sandrart.

Nu este o predicție, ci un avertisment, bazat pe ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, și un semn al sentimentului de urgență tot mai mare în rândul liderilor alianței.

„Chiar dacă sunt convins că NATO are capacități diferite de cele ale Ucrainei, prețul pe care statele atacate ar trebui să-l plătească dacă ar trebui să-și recâștige integritatea teritorială într-o operațiune de „restaurare” – acesta este baza sentimentului de amenințare, în Polonia și în cele trei state baltice”, a declarat von Sandrart.

Pe măsură ce războiul din Ucraina amenință să devină un impas prelungit, capitalele europene se gândesc la ce ar putea urma.

Unii oameni își atacă zilnic cel mai mare organ din corp fără să știe: Scapi de cancer dacă faci 3 zile de pauză

Starea de spirit dominantă în unele guverne este sumbră, în special în cele din apropierea granițelor Rusiei. Liderii lor se îngrijorează că conflictul ar putea fi doar începutul unei lungi campanii rusești împotriva Occidentului, care se desfășoară prin amenințări, atacuri hibride și – dacă se va prezenta oportunitatea, război convențional – bazat pe ofensive terestre rapide și lovituri cu rachete adânc în spatele liniei frontului.

Descurajarea Rusiei – o sarcină pentru toată societatea occidentală

Într-un exemplu de astfel de anxietăți, armata germană ar fi efectuat în mod privat propria simulare a unui asalt hibrid rusesc centrat pe exclava baltică Kaliningrad, între Polonia și Lituania, încă de după alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie.

Scenariul german prevedea că Kremlinul va stârni resentimente în rândul minorităților rusofone din statele baltice, înainte de a organiza revolte și un conflict la graniță în apropiere și de a desfășura cel puțin 70.000 de soldați la granițele NATO.

Von Sandrart, comandantul Corpului Multinațional de Nord-Est al Alianței, singurul său cartier general la est de ceea ce a fost Cortina de Fier, a spus că există toate semnele că Moscova dorește serios să întărească aceste forțe.

„Puteți vedea în toată mass-media publică că există declarații clare în acest sens. Monitorizăm acest lucru îndeaproape”, a spus Von Sandrart. „Nu există nicio îndoială că este cazul.”

Putin l-a scăpat de sub control: Vești îngrozitoare despre submarinul nuclear rusesc K-278 VIDEO

NATO, argumentează generalul, se confruntă cu o dilemă. Capacitățile sale sunt superioare celor ale Rusiei în aproape toate domeniile: număr de trupe, tehnologie, putere economică.

„Axele de mișcare sunt, în general, toate avantajoase pentru Rusia, de la est la vest, iar axa noastră de mișcare pentru întărire și aprovizionare se află pe partea terestră în primul rând de la sud la nord prin decalajul Suwalki sau prin liniile maritime de comunicație.”

La acestea se adaugă, în opinia lui von Sandrart, alte cinci avantaje. Rusia va deține inițiativa, hotărând „când, cum, unde și de ce” să ducă un război. Nu distinge clar între pace, război și fazele intermediare.

Spre deosebire de NATO, este indiferentă la pierderi. Rusia este o singură țară cu un lanț de comandă autocratic „de la târguri până la președinte”, cel puțin în teorie.

Generalul a mai spus că există o conștientizare tot mai mare că descurajarea unui atac rusesc asupra pământului NATO nu este doar o sarcină pentru soldați, ci o sarcină pentru „întreaga societate”.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#razboi Ucraina, #razboi NATO Rusia, #general NATO Rusia, #razboi putin, #Putin razboi, #NATO tarile baltice, #Rusia tarile baltice , #razboi