Mărturii șocante ale soldaților ruși din Ucraina: Suntem vânați de ucigașii nevăzuți ai lui Putin

Luni, 12 Februarie 2024, ora 05:32
13119 citiri
Mărturii șocante ale soldaților ruși din Ucraina: Suntem vânați de ucigașii nevăzuți ai lui Putin
Soldații ruși susțin că există lunetiști ai Moscovei care îi vânează pe front FOTO: Newsweek

Războiul lui Putin din Ucraina continuă să fie unul sângeros de ambele părți, iar fiecare zi adaugă noi victime în luptele desfășurate. Însă acum sunt dezvăluite mărturii șocante ale soldaților ruși de pe linia frontului, ei spunând că Kremlinul are ucigași nevăzuți în spatele câmpului de bătălie, lunetiști care îi vânează pentru a nu fugi acasă. Militarii au spus că Moscova ”nu ne consideră oameni”, ci doar ”carne de tun”.

Un grup de soldați ruși care luptă în Ucraina a înregistrat joi un videoclip în care discută despre „unitățile de blocare” ale lunetiştilor trimise de Moscova pentru a împiedica trupele să fugă de pe câmpul de luptă, potrivit Newsweek.

Clipul a fost distribuit vineri lui X, fost Twitter, de WarTranslated, un proiect media independent care traduce materiale despre războiul Rusia-Ucraina în engleză.

Mutarea SUA ce ar produce breșa pe frontul lui Putin: Ucraina primește o armă americană de temut VIDEO

„După atacul de ieri, în timpul retragerii, cei care au fost răniți sau s-au speriat, au fost numiți „f***** refuseniks” (persoane care refuză ordinele) și „meat” (carne de tun)”, a spus unul dintre militari în videoclip.

El a continuat: "Nu ne consideră oameni. Au creat unități de blocare. Lunetişti, care acționează împotriva noastră".

Pe parcursul războiului lansat de președintele rus Vladimir Putin în februarie 2022, au apărut mai multe rapoarte despre Moscova care folosește așa-numitele „unități de blocare”, cunoscute și sub denumirea de „trupe de barieră”. Se pare că aceste unități sunt folosite în Ucraina pentru a împușca soldații ruși care încearcă să se predea sau să scape din luptă.

Prăbușirea dintr-o țară se propagă rapid în toate statele: ”Casele se vând cu 60% reducere” din cauza crizei

În noiembrie 2022, Ministerul Apărării al Regatului Unit (MOD) a documentat prezența unităților de blocare rusești în Ucraina.

„Din cauza moralului scăzut și a reticenței de a lupta, forțele ruse au început probabil să desfășoare „trupe de barieră” sau „unități de blocare””, scria MOD la acea vreme. „Aceste unități amenință să-și împuște propriii soldați în retragere pentru a forța ofensive și au fost folosite în conflictele anterioare de forțele ruse”.

Potrivit WarTranslated, trupele din noul videoclip sunt membri ai unei brigăzi de asalt aerian din Novomikhailovka, un sat din regiunea Donețk.

Putin i-a dat o grea lovitură lui Elon Musk: Rusia folosește o momeală dintr-o țară aflată la 3.000 de km

„Vrem să lansăm un apel în masă către toate departamentele pentru ca acest lucru să se oprească în sfârșit. Trei grupuri de asalt au fost trimise ieri. Doar trei persoane au reușit fără niciun sprijin”, a spus vorbitorul din videoclip, conform WarTranslated.

"Nu se prevedea evacuare pentru răniți. Unii se întorceau cum au putut", a adăugat soldatul. „Cei care s-au întors sunt trimiși înapoi cu cuțite... fără arme”.

Soldatul rus și-a exprimat apoi nemulțumirea față de comandanții lor, spunând că ofițerii îi tratează „ca pe carne de tun, la propriu”. El a spus că sunt dispuși să lupte, dar ei „cer ca această conducere să fie dispersată”.

Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Războiul declanșat de președintele rus în Ucraina a depășit 790 de zile, însă deznodământul acestuia rămâne unul imprevizibil, chiar și pentru experți. Dar acum, un diplomat...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#razboi Ucraina, #soldati rusi Ucraina, #lunetisti Rusia, #Putin razboi, #militari rusi Ucraina, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina