Ucraina a lovit adânc în interiorul Rusiei, la 600 de km: Operațiunea secretă care l-a zdruncinat pe Putin VIDEO

Joi, 25 Ianuarie 2024, ora 02:21
12084 citiri
Ucraina a lovit adânc în interiorul Rusiei, la 600 de km: Operațiunea secretă care l-a zdruncinat pe Putin VIDEO
Ucraina a distrus bombardiere rusești la 600 de km de graniță FOTO / captură BBC

După mai bine de 700 de zile de la declanșarea invaziei din Ucraina de către Putin, în care și-au pierdut viața zeci de mii de militari ruși, liderul de la Kremlin nu vrea să oprească conflictul sângeros.

Acum, Serviciul de Informații militare (HUR) din Ucraina a dezvăluit cum a desfășurat o operațiune secretă la 600 de kilometri în interiorul Rusiei. Misiunea a avut ca rezultat distrugerea a 3 avioane TU-22M3 de pe aerodromul Soltsy din regiunea Novgorod și zdruncinarea încrederii lui Putin.

Serviciile Secrete din Ucraina au făcut publice pentru prima oară informații despre o operațiune specială, care a avut loc în august anul trecut, când trupele ucrainene au distrus bombardierele rusești, folosind drone, potrivit Kiev Post.

O unitate de forțe speciale, comandată de eroul Ucrainei, colonelul Oleh Babii, a parcurs peste 600 de kilometri pe jos pe teritoriul Rusiei pentru a-și îndeplini sarcina. După cum a raportat presa de la Kiev la acea vreme, o aeronavă rusă a fost folosită pentru a lansa atacuri cu rachete împotriva țintelor civile din Ucraina.

Ucraina dă lovitura în Rusia: Operațiunea secretă Blackjack îl pune pe Putin în mare dificultate VIDEO

După ce a îndeplinit sarcina adânc în spatele inamicului, echipa de recunoaștere și-a început extracția cu comandantul lor, Oleh Babii, oferind acoperire. A fost ucis acoperind retragerea oamenilor săi.

Într-un comunicat al HUR se spunea: „Întors pe teritoriul controlat de Ucraina, grupul de recunoaștere al colonelului Oleh Babii a fost prins în ambuscadă și s-a angajat într-o luptă inegală cu invadatorii ruși. În această bătălie, pe 30 august 2023, acoperind retragerea camarazilor săi de arme, ofițerul de recunoaștere ucrainean Oleh Babii a fost rănit mortal și ucis.”

Pentru faptele sale, lui Oleh Babii i s-a acordat postum titlul de Erou al Ucrainei și Ordinul Steaua de Aur.

O breșă reușită de Ucraina deschide drumul spre înfrângerea lui Putin: Nimeni nu se aștepta la lovitură

La momentul atacului din 19 august 2023 de pe aerodromul militar Soltsy, el a fost creditat dronelor, care au fost descrise drept „UAV [vehicul aerian fără pilot]” de către Ministerul Apărării al Rusiei.

Raza relativ scurtă de acțiune a acestui tip de dronă a dus la speculații imediate, de către Ministerul Apărării din Marea Britanie, printre altele, că dronele trebuie să fi fost lansate de pe teritoriul Rusiei.

Potrivit HUR, încă din primele zile ale invaziei pe scară largă de către Rusia a Ucrainei, Babii organizase, desfășurase și condusese o serie de operațiuni de forțe speciale atât în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei, cât și pe terenurile rusești care au avut efectiv un impact pe parcursul acestui război.

Unii oameni își atacă zilnic cel mai mare organ din corp fără să știe: Scapi de cancer dacă faci 3 zile de pauză

I se atribuie nouă sarcini operaționale de succes în spatele liniilor inamice și douăsprezece misiuni de organizare și sprijinire a mișcării de rezistență în zonele ocupate și în spatele liniilor inamice.

În timpul acestor operațiuni „au fost identificate până la 70 de ținte strategice importante ale inamicului: posturi de comandă, echipamente militare, echipamente de inginerie și fortificații”, se spunea în comunicatul HUR.

Simpla veste a aprobării ajutorului american i-a forțat pe ruși să atace acolo unde pot, mai degrabă decât acolo unde ar trebui
Simpla veste a aprobării ajutorului american i-a forțat pe ruși să atace acolo unde pot, mai degrabă decât acolo unde ar trebui
Este posibil ca rușii să își concentreze ofensiva în zona Avdiivka, deoarece aici este posibil să obțină succese tactice mai rapide, în ciuda valorii strategice scăzute a acestor...
Veste groaznică dată lui Putin de un fost prim-ministru: Se îndreaptă spre înfrângere, doar un om l-ar mai putea salva
Veste groaznică dată lui Putin de un fost prim-ministru: Se îndreaptă spre înfrângere, doar un om l-ar mai putea salva
Vestea de săptămâna trecută a fost, fără îndoială, primită cu ușurare la Kiev și cu durere la Kremlin. Congresul SUA a întrerupt în cele din urmă blocajul de șase luni și a aprobat...
#razboi Ucraina, #atac Ucraina teritoriu Rusia, #operatiune secreta, #Ucraina atac Rusia, #avioane rusesti, #avioane Rusia , #Razboi Ucraina