Planul sinistru al lui Putin de a câștiga în Ucraina: ”Putrezește și degradează”, tactica ascunsă de a răpune Occidentul

Miercuri, 24 Ianuarie 2024, ora 03:40
8143 citiri
Planul sinistru al lui Putin de a câștiga în Ucraina: ”Putrezește și degradează”, tactica ascunsă de a răpune Occidentul
Valdimir Putin FOTO / Hepta

Războiul declanșat de Putin în Ucraina trece de borna de 23 de luni, dar președintele rus nu dă niciun semn că și-a dori să oprească conflictul sângeros. Însă, concomitent liderul de la Kremlin are pe masă un plan sinistru de a răpune Occidentul din inițiativa sa de sprijin a Kievului. El folosește o tactică ascunsă numită ”putrezește și degradează”, susține un expert la Institutul pentru studiul Războiului de la Washington.

Acest plan al lui Putin este concentrat împotriva Occidentului și are ca scop ruperea hotărârii și unității Vestului, prin ”operațiuni de Informații” menite să semene diviziune între aliații Kievului, potrivit Metro.

George Barros, de la respectatul Institut pentru Studiul Războiului din Statele unite, a spus că Putin știe că nu poate câștiga războiul din Ucraina pe câmpul de luptă și atunci se folosește de propagandă și dezinformare pentru a slăbi unitatea Occidentului și de a diminua ajutorul militar pentru Ucraina.

O țară vrea să domine lumea, devenind centrul globului: Țintește să înlocuiască SUA, fixând și o dată

Conducătorul armatei din Rusia a avertizat că războiul se află într-un moment „pivotal și plin de criză”, deoarece Moscova încearcă să schimbe cursul pe câmpul de luptă și politicienii americani se ceartă pentru un pachet de arme de mai multe miliarde de dolari către Ucraina.

Orice acceptare a schimbărilor treptate ale agresiunii rusă l-ar putea determina pe Putin să-și ducă „războaiele de cucerire” mai în vest, a declarat el.

Pachetul de ajutor de 61,4 miliarde de dolari al lui Joe Biden pentru Ucraina este blocat la Congres, în timp ce livrările fragmentare de arme de la alte națiuni aliate sunt, de asemenea, în scădere.

„În spațiul decizional, ne aflăm într-un moment precar, deoarece Putin își dă seama că nu poate câștiga pe teren într-o luptă corectă dacă Occidentul sprijină în mod decisiv Ucraina”, a spus Barros.

Situație critică într-o țară cu 1 milion de români: ”Anul 2024 aduce o luptă pentru supraviețuire”

„Întreaga sa strategie se bazează pe erodarea hotărârii politice occidentale și pe convingerea Occidentului că fie o victorie rusă este inevitabilă, fie că diferitele costuri implicate nu sunt în favoarea Occidentului, așa că ar trebui să-și reducă pierderile sau să negocieze”, a explicat expertul.

Putin vrea să distrugă credibilitatea NATO

„O mare parte din ceea ce face Putin cu războiul din Ucraina este din perspectiva noastră menită să modeleze perspectivele factorilor de decizie occidentali cu privire la perspectivele de victorie ale Ucrainei.

Cu dezbaterea de acum în SUA despre ajutorul militar, ofensiva anticipată este menită să creeze un efect de informare care să întărească narațiunea înșelătoare conform căreia Ucraina este un război fără sfârșit, o groapă uriașă de bani și poporul american nu poate scrie cecuri uriașe în continuu”.

„Desigur, aceasta nu este strategia urmată de Ucraina și de susținătorii săi, dar aceste operațiuni de informare merg până la modelarea manevrelor pe câmpul de luptă care vizează prezentarea acestei narațiuni prea simpliste.”

Ucraina se confruntă cu o posibilă ofensivă reînnoită a Rusiei, deoarece luptele de măcinare și consumatoare de resurse continuă în est și sud la aproape doi ani de la începutul invaziei la scară largă.

Alarmă a medicilor din SUA. Vă pierdeți auzul definitiv de la un obicei, fără să știți: Ce se poate face

„În prezent, războiul se află într-un moment dificil și crucial, atât pe teren, cât și în dezbaterea politică strâns legată din SUA”, a spus Barros. „Pe teren, ucrainenii au fost în mod evident în imposibilitatea de a obține rezultatele dorite din contraofensiva din vara trecută și efortul lor a culminat în mare măsură.

„Putin nu poate câștiga un război cu NATO, așa că strategia și tactica lui sunt să putrezească și să degradeze alianța, convingându-i că poate suporta pierderi treptate în anumite feluri.

„Dacă poate distruge credibilitatea NATO și capacitatea ei de a descuraja un atac rusesc, el poate învinge efectiv alianța fără un război la scară largă. Dacă rușii au succes în Ucraina, ei pot normaliza războaiele rusești de cucerire în Europa de Est și pot trivializa suveranitatea statelor baltice, fostele republici sovietice”.

Spionajul rusesc nu va împiedica NATO să sprijine Ucraina. Mesajul lui Jens Stoltenberg pentru Putin
Spionajul rusesc nu va împiedica NATO să sprijine Ucraina. Mesajul lui Jens Stoltenberg pentru Putin
Presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie au fost calificate vineri, 26 aprilie, drept inacceptabile de către secretarul general al NATO, Jens...
Rusia anunță că va ținti depozitele de arme occidentale din Ucraina. Satul pe care rușii se laudă că l-au cucerit FOTO/VIDEO
Rusia anunță că va ținti depozitele de arme occidentale din Ucraina. Satul pe care rușii se laudă că l-au cucerit FOTO/VIDEO
Armata rusă va intensifica loviturile asupra bazelor de depozitare ucrainene care adăpostesc arme furnizate de Occident, a declarat marţi, 23 aprilie, ministrul apărării, Serghei Şoigu, în...
#razboi Ucraina, #plan Putin, #propaganda Rusia Europa, #propaganda Rusia Vladimir Putin, #ajutor Ucraina NATO UE , #Razboi Ucraina