Experții de la Moscova i-au dat lui Putin o veste groaznică: 15 milioane de ruși dispar VIDEO

Vineri, 12 Ianuarie 2024, ora 00:26
7203 citiri
Experții de la Moscova i-au dat lui Putin o veste groaznică: 15 milioane de ruși dispar VIDEO
Moscova, capitala Rusiei, unde populația va scădea cu 15 milioane în următorii 20 de ani FOTO / captură Newsweek

Invazia pe scară largă a Ucrainei provocată de Vladimir Putin în februarie 2022 a dus la propagarea mai multor unde de șoc în Rusia, combinate cu sancțiunile occidentale. Dar acum experții de la Moscova de la Serviciul Federal de Statistică i-au dat o veste groaznică președintelui: 15 milioane de ruși dispar în următoarele două decenii din cauza scăderii populației.

Prognoza vine pe fondul crizei demografice din Rusia, a cărei populație a atins vârful în 1994, când a fost de 149 de milioane, dar de atunci numărul a scăzut la 146 de milioane în prezent, potrivit Newsweek.

În plus alte două cauze majore legate de războiul lui Putin din Ucraina, subminează scăderea populației. Prima este numărul uriaș de morți din conflict, fiind estimat la 300.000 de militari, iar cea de-a doua este a fugarilor din țară, circa 1 milion de oameni, care au ”evadat” peste granițe pentru a evita încorporarea pe front.

Va avea Ucraina o bază în România? Un general american răspunde neașteptat: ”100% așa ar fi, dar este o problemă”

Chiar înainte de război, Rusia a înregistrat aproape un milion de decese în exces între începutul pandemiei de COVID și sfârșitul anului 2021 – cea mai puternică scădere anuală a populației din perioada post-sovietică.

Putin a declarat în noiembrie că Rusia se confruntă cu „provocări demografice dificile” și a deplâns dispariția tradiției familiilor numeroase, spunând că „a avea mulți copii și o familie numeroasă ar trebui să devină norma”.

Cu toate acestea, Putin s-ar putea confrunta cu o luptă dificilă, potrivit Serviciului Rosstat, care a făcut o evaluare sobră a situației demografice a Rusiei de acum până în 2046.

Criza face prăpăd într-o țară iubită de români: ”Nu am găsit de închiriat, este mai scump ca în New York”

Prognoza sa de bază spune că o scădere naturală a populației va fi în medie de aproximativ 500.000 de oameni pe an, populația totală scăzând cu 7,6 milioane până în 2046, la 138,8 milioane, ceea ce ar fi cel mai scăzut din 1981, au raportat ziarul de afaceri RBK și publicațiile ruse. The Moscow Times a comparat cifra cu populația imperiului rus în 1897, cu două decenii înainte ca revoluția să introducă comunismul.

În cel mai rău scenariu, populația Rusiei ar putea scădea cu până la 15,4 milioane de oameni, până la 130,6 milioane, echivalentul unei scăderi a populației de 700.000 pe an. Creșterea anuală pozitivă a migrației de 154.000 nu va compensa declinul natural.

Un oraș fantomă ridicat cu 85 de miliarde de dolari: Totul e gata, dar are un mare defect VIDEO

Numărul morților va crește în următoarele două decenii, depășind două milioane pe an în 2032 și atingând un vârf de 2,09 milioane în 2039, înainte de a scădea din nou. Între timp, speranța de viață va crește de la 73,17 ani în 2024 la 77,15 ani în 2045—81,5 pentru femei și 72,6 pentru bărbați.

Această prognoză privind scăderea vertiginoasă a populației ruse coincide cu predicția Națiunilor Unite că aceasta va scădea de la 146 de milioane astăzi la 133 de milioane până în 2050.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#razboi Ucraina, #Rusia populatie, #populatie rusia, #scadere demografica, #Putin razboi, #scaderea populatiei, #fuga rusi, #morti razboi Ucraina , #razboi