Putin simte că îi fuge pământul de sub picioare: Ordin neașteptat dat companiilor rusești, plus un aranjament cu arabii

Miercuri, 27 Martie 2024, ora 04:02
19497 citiri
Putin simte că îi fuge pământul de sub picioare: Ordin neașteptat dat companiilor rusești, plus un aranjament cu arabii
Putin are mari probleme cu diminuarea exporturilor de petrol FOTO X

Atacurile cu drone ale Ucrainei asupra mai multor rafinării din Rusia, care au dus la diminuarea producției, la care se adaugă sancțiunile Statelor Unite care au ”lovit” tancurile petroliere ale companiei Sovcomflot, au dus la mari dureri de cap la Kremlin.

Putin simte că îi fuge pământul de sub picioare, după ce banii din exporturile de petrol încep să scadă masiv, el dând un ordin neașteptat companiilor rusești din domeniu să scadă producția de țiței în al doilea trimestru din 2024, pentru a susține prețurile ridicate pe piața mondială.

Guvernul Rusiei a ordonat companiilor să reducă producția de petrol în al doilea trimestru pentru a se asigura că ating un obiectiv de producție de 9 milioane de barili pe zi (bpd) până la sfârșitul lunii iunie, în conformitate cu angajamentele sale față de OPEC+, în special cu țările arabe producătoare, au declarat luni trei surse din industrie, potrivit Reuters.

La începutul acestei luni, viceprim-ministrul rus Alexander Novak a declarat că Rusia își va reduce producția și exporturile de petrol cu încă 471.000 de barili pe zi (bpd) în al doilea trimestru, în coordonare cu unii membri ai Organizației Țărilor Petroliere și producătorii aliați din OPEC+.

Amenințare a Rusiei către o țară cu 125 de milioane de locuitori: ” Veți suporta represalii, dacă livrați o armă Ucrainei” VIDEO

Rusia intenționează să ușureze treptat reducerile de export și să se concentreze doar pe reducerea producției. Novak nu a furnizat nivelul vizat pentru producție, dar producția ar scădea la aproape 9 milioane bpd în iunie dacă reducerea este implementată conform planului.

Sursele, care au refuzat să fie numite pentru că nu erau autorizate să vorbească în public, au spus că guvernul a dat ținte specifice fiecărei companii, indicând intenția sa de a-și îndeplini angajamentul OPEC+ de a reduce producția pentru a susține prețurile internaționale ale petrolului.

Ministerul rus al Energiei a refuzat să comenteze. Surse ale agenției de știri citată au spus că reducerile de producție ar facilita un vârf sezonier al întreținerii la rafinării, multe dintre acestea au redus deja producția de combustibil ca urmare a întreruperilor și a atacurilor cu drone ucrainene.

Putin se scufundă tot mai mult: Arma de temut a Rusiei devine inactivă

La sfârșitul lunii trecute, Novak a declarat că producția de petrol din Rusia a fost de 9,5 milioane bpd. Producția de petrol și gaze din Rusia a scăzut de la un vârf anual de 11,7 milioane bpd în 2019 la aproximativ 10,8 milioane în ultimele luni, ca urmare a acțiunilor coordonate cu OPEC.

Rusia a decis să nu dezvăluie statistici privind producția de țiței, deoarece a tratat cantități mari de date ca fiind clasificate după începerea a ceea ce numește o operațiune militară specială în Ucraina, în februarie 2022.

Informațiile pe care Putin le ascunde cu grijă: Americanii dezvăluie pierderile reale ale rușilor în Ucraina

Producția de petrol rusă în aprilie, mai și iunie este programată să scadă cu aproximativ 3,6%, 4,1% și, respectiv, 4,9% din martie, în conformitate cu promisiunile Rusiei de a reduce voluntar producția, au arătat datele furnizate de surse și calculele experților.

Novak a spus că Rusia va reduce producția cu încă 350.000 bpd în aprilie, exporturile vor fi reduse de la nivelurile din martie cu 121.000 bpd. În mai, producția va fi redusă cu 400.000 bpd, iar exporturile cu încă 71.000 bpd. În iunie, toate reducerile suplimentare vor fi de la producția de petrol.

Aceasta nu include producția de combustibil condensat, un tip de petrol foarte ușor, care în 2023 a fost de aproximativ 1,3 milioane bpd.

Atac masiv cu 34 de rachete de croazieră în Ucraina. Două persoane au murit, iar patru centrale termice au fost grav avariate FOTO/VIDEO
Atac masiv cu 34 de rachete de croazieră în Ucraina. Două persoane au murit, iar patru centrale termice au fost grav avariate FOTO/VIDEO
Armata rusă a lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 27 aprilie, un „atac masiv” împotriva unor structuri energetice în trei regiuni din Ucraina, soldat cu cel puţin doi morţi,...
Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Rușii au folosit patru tipuri de rachete, inclusiv temutele Kalibr, în timpul unui atac masiv asupra Ucrainei care a avut loc sâmbătă, 27 aprilie, scrie presa ucraineană. În jurul orei...
#razboi Ucraina, #Rusia petrol, #productie petrol Rusia, #OPEC pret petrol, #opec reducere productie, #Rusia opec , #Razboi Ucraina