Fostul șef al armatei americane în Europa: Kremlinul încearcă să creeze impresia că Rusia are resurse nelimitate

Marti, 02 Ianuarie 2024, ora 04:00
8025 citiri
Fostul șef al armatei americane în Europa: Kremlinul încearcă să creeze impresia că Rusia are resurse nelimitate
Avdiivka ar fi „un factor al declanșării unei catastrofe demografice” pentru Rusia FOTO / Twitter

Rusia nu contabilizează pierderile de personal pe câmpul de luptă pentru a crea impresia că dispune de resurse umane nelimitate și pentru a submina voința ucrainenilor de a lupta și a Occidentului de a sprijini Ucraina, a declarat de generalul locotenentul în rezervă Ben Hodges, fost comandant al armatei americane în Europa.

"Cred că ceea ce vedem este o încercare a Kremlinului de a da Occidentului impresia că Rusia are resurse nelimitate, că acestea vor continua să vină", a declarat Hodges.

El a afirmat că Kremlinul nu este îngrijorat de pierderea soldaților săi, care sunt recrutați în principal din regiuni etnice aflate departe de Moscova și Sankt Petersburg.

"Conducerea rusă este gata să piardă sute de soldați în fiecare zi pentru a face să pară că are un număr nelimitat de rezerve", a declarat generalul.

Potrivit acestuia, Kremlinul speră să submineze voința ucrainenilor de a lupta, precum și dorința Occidentului de a ajuta Ucraina, deoarece Rusia știe că "nu are capacitatea de a aplica Ucrainei o lovitură decisivă de knock-out".

Putin: Rusia va intensifica atacurile asupra Ucrainei

Rusia îşi va „intensifica" atacurile asupra ţintelor militare din Ucraina, ca răzbunare pentru bombardarea la scară fără precedent de către armata ucraineană a oraşului rusesc Belgorod în acest weekend, a anunţat luni preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, informează AFP.

„Vom intensifica loviturile, nicio crimă împotriva civililor nu va rămâne nepedepsită, asta este o certitudine”, a declarat Putin cu ocazia unei vizite la un spital militar, precizând că aceste lovituri vor fi efectuate ”asupra instalaţiilor militare”.

„Lovim cu arme de precizie locurile de luare a deciziilor, locurile unde se adună soldaţii şi mercenarii, alte centre de acest tip, instalaţiile militare mai presus de toate. Şi sunt foarte sensibile, aceste lovituri. Aceasta este ceea ce vom continua să facem”, a adăugat Putin.

Descriind bombardamentul de la Belgorod drept un „act terorist", care a făcut sâmbătă 24 de morţi şi peste o sută de răniţi, Putin a acuzat forţele ucrainene că au lovit "chiar în centrul oraşului, unde oamenii se plimbau înainte de Revelion''.

Putin a considerat totuşi că „Ucraina nu este un inamic" în sine şi a acuzat Occidentul că se foloseşte de autorităţile de la Kiev pentru a-şi "rezolva propriile sale probleme" cu Rusia.

Preşedintele rus a mai apreciat că forţele Moscovei au acum „iniţiativa strategică" pe frontul din Ucraina, unde câştigă teren de la eşecul contraofensivei ucrainene din vară.

Bombardamentul de la Belgorod s-a produs vineri după o serie de atacuri ale armatei ruse asupra oraşelor ucrainene, care au făcut aproximativ patruzeci de morţi.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #Kremlin, #pierderi , #Razboi Ucraina